Biga İlçesi'ne bağlı Sinekçi, Koruoba, Hacıpehlivanlar, Pekmezli ve Güvenmalan köylerinde bugün sabah saatlerinde başlayıp hızını arttıran, ardından da sele neden olan sağanak yağmur hayatı felç etti. Sel sularına kapılan Fatma Metin'in cansız bedeni, köye yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir tarlada bulundu. Acı haberi alan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

20 DAKİKA SARILIP KURTARMAYA ÇALIŞTI

Köyde yaşayan Seyit Tuğcu, Sinekçi Köyü girişinde dere yatağı yakınındaki evlerinde sel sularının aniden gelmesiyle evden çıkan baba Mehmet Türe, anne Naime Türe ve kızları Tülay Türe'nin yardımına koştuğunu, ancak sulara kapılan genç kızı kurtaramadığını dile getirdi. Tuğcu, "Saat 07.30'da yağmur başladı. Ben de hayvanlarıma bakıyordum. Sel sularının geldiğini görünce eve haber vermek için koştum. Sel suları çok ani gelince panik yaptılar, evden çıkamadılar. Baba Mehmet ile anne Naime evden çıkıp uzaklaşmayı başardı. Kızları Tülay Türe ise evden zor çıktı. Kapının yanındaki ağacı tutup kıza sarıldım. Yaklaşık 20 dakika kızı tuttum. Ancak daha fazla gücüm kalmayınca bırakmak zorunda kaldım. Ağaca tırmanıp evin çatısına çıkarak canımı kurtardım" dedi. Tülay Türe'nin bulunması için başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

METREKAREYE 110 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Sabah saatlerinden itibaren sel felaketinin yaşandığı köylerde inceleme yapan Biga Kaymakamı Fatih Genel, "Sabah saat 07.00 sıralarında yoğun yağış başladı. Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bir saat içinde metrekareye 110 kilogram yağış düştü. Bu inanılmaz bir miktar. Bu da dereleri taşırdı. Dev gibi ağaçları kökünden söktü. Koruoba Köyü'nde diğer köylere oranla hasar daha fazla. Şu anda tüm ekipler çalışıyor. Tıkanan menfezleri ve köprüleri açmaya çalışıyoruz. Birkaç gün içinde hasar tespitleri yaparak yaraları sarmaya çalışacağız. Çünkü hasar gören evler, araçlar ve telef olan hayvanlar var. Fakir fukarayı açıkta bırakmayacağız" diye konuştu.

Erdem SÜREK, Burak GEZEN, Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE,



(AÖ/SS)