Mahallebaşı Semti'ndeki BDP Erzurum İl binasında 10 Mart günü başlatılan açlık grevine katılanları ziyaret eden Milletvekili Demir Çelik, eylemin 4'üncü gününde düzenlenen devir- teslim töreninde bulundu. 11 kişilik gruplar halinde ikişer gün açlıklık grevinin, isteklerinin yerine getirileceği güne kadar devam edeceğini Belirten Çelik, özgürlükçü bir anayasa istediklerini söyledi.

Ülke genelinde başlatılan greve destek veren Erzurum'un, 11 kişilik gruplar halinde 2'şer gün açlık grevine gittiğini ifade eden Demir, "Açlık grevini devralan 11 kişi üçüncü grup oluyor. Bunlar da 16 Mart'ta görevi başka bir gruba teslim edecek. Bu greve çok sayıda kişi katılacak. Kürtlerin üzerindeki siyasi ve ekonomik baskı kaldırılsın. Ülkenin demokratikleşmesi için başlatılan bu açlık grevlerine siyasi partiler, hükümet sessiz kalmıştır. Yeni ve katılımcı bir anayasa istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki gün açlık grevini sürdüren 11 kişi, giydikleri beyaz önlükleri çıkarıp, greve devam edecek ekibe alkışlarla giydirdi.