İlk olarak oğlu Ahmet Yaşar'ı kaybeden Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Zeynel Yaşar'ın Altay Mahallesi'ndeki evine giden Arınç, burada taziye ziyaretinde bulundu. Arınç, daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Ak Parti'li Serhat Orhan'ın babası adına yaptırdığı Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı. Okulda öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Arınç, protokolde eski Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile sohbet etti. Açılışa, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de katıldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, açılışta yaptığı konuşmada, Turgutlu'nun sağlık ve eğitim yönünden şanslı bir ilçe olduğunu söyledi. Orhan, babasının 15 Ocak 1976 tarihinde vefat ettiğini belirterek, "Babamızın ölümü sonrasında `İnşallah ben de babam gibi bir gün başkan olacağım. Turgutlu ve Türkiye'ye hizmet vereceğim' dedim. Bülent Arınç'ın oluru ile belediye başkanlığı seçimlerinde aday oldum" dedi. 8 yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirten Serhat Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet, millet ve hayırseverlerimizin yardımları ile Turgutlu'ya 21 okul yapıldı. 250 derslikte 30 bin öğrenci eğitim görüyor. Turgutlu'ya meslek yüksekokulu binasını 5 ay içinde tamamladık. Burada 2 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Manevi babam Hasan Ferdi Turgutlu, malını mülkünü Turgutlu'ya bağışladı. Bizler de Turgutlu'ya Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nin kurulmasını gerçekleştirdik. Turgutlulu olan Hilmi Paşa'ya teşekkür ederim. Turgutlu'nun gururu olduğu için onu çok seviyoruz."

Belediye Başkanı Orhan'ın bu sözleri üzerine açılışta bulunanlarca Hilmi Özkök, aclkışlandı.

Bülent Arınç da yaptığı konuşmada, Turgutlu'da Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın babası Hüseyin Orhan için 'efsane başkan' dedi. Serhat Orhan'ın babasının yerini alarak görevini başarıyla sürdürdüğünü anlatan Arınç, "Demek ki hayırlı evlatmış. Turgutlu'ya eğitim ve sağlıkta büyük hizmetler verdi. Türkiye'de 923 ilçe var. Serhat Orhan bu başarılı çalışmalarından dolayı Turgutlu ilk 5 ilçe içindedir. Turgutlu'ya yapılan üniversite, sağlık tesisleri ve bütün eserler onun seserleridir. Allah başarılarının devamını nasip etsin" dedi.

Başkan Orhan'ın annesi Hatice Orhan'a plaket veren Arınç, ardından Belediye Başkanı Serhat Orhan, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök birlikte kurdeleyi keserek açılışı yaptı.



DÇ,TY,İK(AÖ/ESM)