Bazı açılışlara katılmak için dün Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün de partisinin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen il divan toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Yılmaz'ın yanı sıra HAS Parti'den gelen Tarım Eski Bakanı ve AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Üyesi Musa Demirci, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan ile parti üyeleri katıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada savunma sanayi yatırımlarına vurgu yaptı. Bakan Yılmaz şunları söyledi:

''Ben bugün Göktürk uydumuzun tamamlanarak fırlatılmak için Çin’e gönderildiğinden bahsetmeyeceğim. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın hizmetinde olacak. Türkiye kendi uydusunu yapabilmiş bir ülke. Bugün, kara araçları arasındaki en değerli savaş aracı ne diye sorsanız 'tank' derler. Tamamıyla Türk mühendisleri ve işçisinin el emeğiyle ürettiği bir tanktan bahsetmeyeceğim. Bunlar Türkiye'nin gücüne güç katar. Yarınlara umut ile bakmamıza da yol açar. Çünkü bu coğrafyada tutunabilmenin şartı güçlü bir orduya sahip olmaktan geçer. Biz bu milletten aldığımız emanet ile ordumuzu güçlü tutmak için gece gündüz çalışıyoruz."

KATILANLARA ROZET TAKTI

konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, HAS Parti'den AK Parti'ye katılan Sivas İl Başkanı Halil İbrahim Kardemir ile Büyük Birlik Partisi İl Genel Meclis Üyesi Ferudun Dağ'a parti rozeti taktı. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. Bakan İsmet Yılmaz'ın, akşam kentte oynanacak Sivasspor- Kayserispor karşılaşmasını izledikten sonra karayolu ile Ankara'ya gideceği bildirildi.



HY,GC(EA/COŞ)