Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çapulcuların bayram seyran demeden alçakça planlarını uygulayıp, masum insanlara saldırdığını belirterek, "Ama inşallah bu terörün de kökü kazınacak" dedi.

Temel atma ve açılışlara katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar'ın ilçe ve beldelerini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sulanmayan tarım arazisi kalmaması amacıyla Türkiye'nin her yerine baraj ve göletler yaptıklarını söyledi. 'Su akar Türk bakar' diye anılan dönemin sona erdiğini kaydeden Eroğlu, "Türkiye'nin suyu ve toprağı daha akıllıca kullanması için 1000 günde 1000 gölet projesini başlattık" diye konuştu.

İhsaniye'nin ardından Döğer Beldesi'nde Döğer-Emre Göleti ve Sulaması Tesisi ile Bayramaliler Göleti ve Sulaması'nın ortak temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, çiftçilere damlama sulama yapmalarını tavsiye etti. Çiftçinin su sorunu yaşamaması için yer altı sularının da sulamada kullanılacağına değinen Eroğlu, Türkiye'de suyla buluşmayan toprak kalmayacağını vurguladı. Eroğlu, temeli atılan tesislerin 1 Haziran 2013'e kadar tamamlanmasını istedi.

Daha sonra İscehisar İlçesi'nin Karaağaç Köyü'ne giden Bakan Eroğlu, bayramlaşmak için uzun kuyruk oluşturan vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Veysel Eroğlu, çocuklar ve gençler tarafından 'Barajlar kralı, Veysel Eroğlu' sloganıyla karşılandı.

100 LİRA BAHŞİŞ

Davulcuya 100 TL bahşiş veren Eroğlu, tören öncesi sunucunun şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasını anons etmeyi unuttuğunu fark etti. Korumalarıyla duruma müdahale eden Eroğlu, tören öncesi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasını istedi.

Karaağaç'ta yaptığı konuşmada Şırnak'ta bir askeri aracın devrilmesi sonucu 6 askerin şehit olduğuna dikkati çeken Veysel Eroğlu, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Gaziantep'te yaşanan saldırıya da de değinen Eroğlu, "Bugün bir kaza sonucu yine şehit verdiğimizin haberini aldık. Bir kötü haber de dün aldık. Bayram seyran demeden alçakça planlarını uygulayan birkaç çapulcu, masumlara saldırıyor. Bunlara lanet yağdırıyorum. Ama inşallah bu terörün de kökü kazınacak" dedi.