Merkez Yıldırım İlçesi Ulus ve Yavuz Selim Mahallelerinde geçen pazar günü, cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklemek amacıyla Ak Parti İlçe Başkanlığı’na siyah çelenk bırakmak isteyen BDP'li oldukları öne sürülen gruba, mahalle sakinleri tepki gösterdi. Daha sonraki günlerde de devam eden olaylarda İlker Kaya başına isabet eden tabanca mermi ile ağır yaralanmıştı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakım ünitesine alınan 1 çocuk babası Kaya'nın tedavisi devam ediyor.

Bugün Bursa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kaya'nın tedavi gördüğü hastaneye giderek doktorlardan sağlık durumu hakkında bilgi aldı, 'Geçmiş olsun' dediği Kaya'nın yakınları ile konuştu. Hastane çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Faruk Çelik, "İlker kardeşimizin sağlığına kavuşması için doktorlar ellerinden geleni yapıyor. Netice itibariyle yoğun bakım hastası. Kritik durumu da var ama ümit de kesilmiş değil. İnşallah hayırlı bir neticeyle hastaneden sağlıklı bir şekilde ayrılacak. İnancımız, temennimiz, dualarımız o istikamette. Ailesiyle, kardeşleriyle ve arkadaşlarıyla görüştük. Bu mahalle benimde yakınen siyasette iç içe olduğum mahalle. Yaşanan bu üzücü olay benide son derece üzdü" dedi.

Bu arada yaşanan olaylarda sonra gözaltına alınan BDP sempatizanı olduğu öne sürülen zanlıların sayısı, alınan 3 kişi ile birlikte 11'e yükseldi. Polis, sorgulamaları devam eden zanlıların pazartesi günü adliyeye çıkartılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz salı gecesi yaşanan olaylarda, BDP'li sempatizanlarının yaşadığı semte yürümek isteyen gruptan gözaltına alınan 13 kişi savcılık ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Böylece alınan son gözaltılarla birlikte olaylarda yakalanların sayısı 24'e yükselmiş oldu.

Bursa polisi, operasyon kapsamında gözaltı sayısının daha da artacağını açıkladı.