Bazı program ve açılışlara katılmak üzere geldiği Malatya'da İlk olarak Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret eden Bakan Bağış, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Meclis gündemine gelen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması olayı ile ilgili konuşan Bakan Bağış, adı geçen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda milletvekilliklerinin devam edeceğini belirterek, "Milletvekili olarak yine yasama faaliyetlerine katılabilirler, bir yandan da davaları ile ilgili kendilerini savunma hakkına kavuşmuş olurlar" dedi. Dokunulmazlıkları kaldırılan BDP'li vekillerin ceza alması durumunda, milletvekilliklerinin bitiminden sonra cezalarının infazının gerçekleşeceğini belirten Bakan Bağış, "Çok da işi büyütmenin bir anlamı yok. Bugün mecliste kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen bir çok vekil var, toplumsal bir talep var" diye konuştu.

PATRİOTLAR KONUSU

Bakan Bağış Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot füzeleri ile ilgili de konunun sadece güvenlik tedbiri olduğunu söyledi. Türkiye'nin 60 Yıldır NATO'da olduğunu ifade eden Bağış, "NATO'nun en büyük 2'nci askeri gücüne sahip bir ülkeyiz. Bir ülkenin güvenliği açısından, geleceğe yönelik emin adımlarla yürümesi açısından tabi her türlü koruyucu mekanizmalarla donatılması gerekir. Bu da bir güvenlik tedbiridir" dedi.

'OKULLARDA KIYAFET SERBESTİSİ YERİNDE BİR KARAR'

Bakan Bağış, Okullarda kılık- kıyafet serbestliği konusunda da kararın çok yerinde bir karar olduğunu savunarak, Türkiye'nin AB standartlarında bir ülke olma yolunda attığı önemli bir adım olarak nitelendirdi. Bağış, "AB'de başka bir ülkede öğrencilerin tek tip zihniyetlerle yetiştirildiği başka bir ülke yoktur. Onlar farklı rejimlerin uygulamalarıdır. Türkiye çok şükür o kalıplardan kurtuluyor son derece yerinde bir karar" diye konuştu.

MP,CÖ(MP/COŞ)