Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ak Parti Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'la birlikte Pasinler'e gitti. Halk oyunları ekibinin bar oynayarak karşıladığı Ali Babacan, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Akdağ ve Ali Babacan'a sorunlarını anlatmak isteyen vatandaşlar sıraya girdi. Bakanlarla görüşemeyenler ise kağıda yazdıkları istekleri korumalara verdi ve Pasinler'den Horasan'a geçildi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eşi Zeynep Babacan ve Bakan Akdağ yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merkez Orta Camiinde öğle namazı kıldı.

PARMAK KALDIRDILAR

Namaz sonrası Ali Babacan'a sorunlarını anlatmak isteyen vatandaşlar kısa süreli izdiham yaşattı. Babacan ile görüşmek isteyenler parmak kaldırarak söz istedi. Kimi hayvancılık ve yem sorunlarını anlatırken, bazıları da iş isteğinde bulundu. Babacan ve Akdağ, belediyede uzunluğu 140 santimetreyi bulan bıyıkları ile şöhret olan 65 yaşındaki Hacı Kırbaç ile fotoğraf çektirdi. Horasan'da berberlik yapan 5 çocuk, 35 torun sahibi Hacı Kırbaç iki bakanın ortasında bıyıklarını açarak fotoğraf çektirdi. 



NÖ(KS/AK)