Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında Orhangazi-İznik Karayolu Keramet Köyü yakınlarında meydana geldi. Uludağ Üniversitesi’nde Ziraat Teknikerliği bölümünü tamamlayan İznik’e bağlı Çiçekli Köyü'nde oturan Oğuz Çağlar okuduğu bölümün 4 yıllık lisans eğitimi için DGS'ye girmek üzere 16 H 4690 plakalı otomobiliyle Uludağ Üniversitesi’ne doğru yola çıktı. Yanında 25 yaşındaki Sevda Türköz ile birlikte Orhangazi’ye bağlı Keramet Köyü yakınına gelen Oğuz Çağlar yönetimindeki otomobil, aynı yönde giderken dönüş yapmak isteyen 34 yaşındaki Serkan Karatekin yönetimindeki 16 FBS 29 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Oğuz Çağlar ile birlikte yanında bulunan Sevda Türköz, kamyonette bulunan ve kamyonet sürücüsü Serkan Karatekin’in eşi olduğu belirtilen 32 yaşındaki Havva Karatekin yaralandı.

Yaralılar, Orhangazi ve İznik’ten gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İki araç da hurdaya dönerken, DGS için çalıştığı Azerbeycan’dan Türkiye’ye gelen Oğuz Çağlar’ın geçen yıl da aynı sınava gitmek için yola çıkacağı esnada aracının arızalandığı ve sınava giremediği belirlendi.

Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Kaza yapan otomobil traktör yardımı ile bulunduğu yerden kaldırıldı.



HB(FK/İD)