Geçen pazar günü Gündoğdu Mahallesi'nin sakinleri, çevreyolunda meydana gelen ölümlü kazalara dikkat çekmek ve yeni üst geçidin yanlış yere yapıldığını yetkililere duyurmak için protesto gösterisi yapmıştı. Kalabalık çevreyolunu araç trafiğine kapatmak istemiş, Emniyet güçleri buna izin vermemişti. Ancak mahalle sakinleri tüm uyarılara rağmen yolu araç trafiğine kapatmak isteyince polisler biber gazıyla müdahalede bulunmuş ve içlerinde çocukların da bulunduğu çok kişi biber gazından etkilenmişti.

VATANDAŞIN HAKLI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, mahalle sakinlerinin haklı olduğunu ve sorunu acilen çözeceklerini söyledi. Koca, "Buradaki vatandaşlarımızın talepleri doğru ve haklıdır. Bugünkü Vergi Dairesi önünden alt geçit yapılması için halen uğraşıyoruz. Bununla ilgili taslak proje hazırlandı. Ankara Trafik Daire Başkanlığı’ndan onay bekleniyordu. Onaylar da çıktı. Burada statik proje çalışmaları yapılıyor. Projelendirme çalışmaları tamamlanmasının ardından ihale aşamasına geçilerek alt geçidin inşaatına başlanacak" diye konuştu.

Milletvekili Koca, sorunun şu ana kadar giderilmemesinin nedenini ise yer altı suyunun çok yüksek seviyede olmasına bağladı. Koca, "Kısmet olursa yıl sonunda veya Ocak 2013'te ihale sürecini tamamlayıp temel atabilirsek iyi bir başlangıç yapmış olacağız" dedi.

Gündoğdu Mahalle sakinleri ise "Bizler ve çocuklarımız biber gazını yemeye mecbur muyduk? Bizi sokaklara dökmeye mecburlar mıydı? Madem bir alt geçit yapma ve sorunlarımızı çözme çalışmaları vardı, bunu neden şimdiye kadar açıklamadılar? Mahallemize çevreyolu nedeniyle ambulans, polis ve itfaiye gecikmeli geliyor. Yolun karşısından araçların mahallemize kolaylıkla girebilmesini istiyoruz" diye tepkilerini dile getirdi.

EYLEMCİLER TESPİT EDİLİYOR

Öte yandan Gündoğdu Mahallesi’nde yaşanan olaylar sonrası Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından eyleme katılanlar tespit ediliyor. Eyleme katılanlar hakkında ‘ulaşımı engelleme, kamu düzenini bozma ve çevre güvenliğini tehlikeye atma’ suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Olaya karışanların tespitinden sonra haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.