Bursa Adliye Sarayında geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, Turan Ekinci ile imam nikahlı olarak yaşayan 43 yaşındaki Şükriye Sarnıç, 4 ay önce Ekinci’den ayrılarak adliyenin çay ocağında çalışan Bülent Akman ile birlikte yaşamaya başladı. Kendisinden ayrılmasına rağmen Sarnıç’a taciz mesajları attığını iddia edilen Turan Ekinci ile Bülent Akman, Adliye Sarayı’nın ikinci katında buluştu.

Akman ile Ekinci arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bülent Akman yanındaki bıçakla Turan Ekinci’yi göğsünden bıçakladı. Ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Ekinci yolda yaşamını yitirirken, polis tarafından yakalanan Bülent Akman ise çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürme' suçundan hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Bülent Akman’ın yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Akman şunları söyledi:

“Eşimle imam nikahlı olarak evliydik ve dört aydır birlikte yaşıyorduk. Turan Ekinci, eşime cep telefonundan sürekli tehdit mesajları atıyormuş. Eşime attığı bir mesajda beni öldüreceğini söylemiş. Eşimi bir kaç defa aramış, ancak eşim telefona cevap vermemiş. Olay olmadan önce de Turan beni, bir kaç defa aramıştı. Olay günü, eşim Turan Ekinci'nin kendisini sürekli rahatsız ettiği için adliyeye gelerek şikayette bulunacaktı. Turan Ekinci de eşimi takip etmiş ve adliyeye gelmiş. Ben 2'nci kattaydım, eşim de benim yanıma gelmişti. Sonra Turan Ekinci beni aradı ve küfürler etmeye başladı. İkinci kata geldiğinde ilk başta eşimi gördü ve vurmak için elini havaya kaldırdı. Ben o sırada Turan'ın elini tuttum ve eşime 'Sen aradan çekil' dedim. Ben, 'Bizim peşimizi bırak. Biz evleneceğiz' dedim. O da bana yine küfürler etmeye başladı. Kötü niyetli olduğu için çay ocağındaki bıçağı yanıma almıştım. Turan bana vurmaya başladı. O sırada ben de yanımdaki bıçakla onu bıçakladım.”

ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERECEKTİ

Bursa Adliye’sinde çalışan ve tanık olarak dinlenen 58 yaşındaki Mehmet Emin Keriş olayın yaşandığı gün sanık Akman’la konuştuklarını ifade ederek, “Sanık bana sürekli tehdit mesajları aldığını ve eşiyle birlikte şikayet dilekçesi yazacaklarını söyledi. Ben de dilekçeyi nereye vermesi gerektiğini kendisine anlattım. Bıçaklanma anını görmedim ancak bir ara çay ocağına geldiğimde Bülent’in o bıçakla limon kestiğini gördüm” diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLMAK İÇİN GELMİŞTİM

Olay günü savcılığa suç duyurusunda bulunmak için Adliye Sarayı’na geldiğini ifade eden Şükriye Sarnıç, yaşananları şöyle anlattı; “Turan Ekinci ile ayrıldıktan sonra Bülent Akman ile imam nikahlı olarak yaşamaya başladım. Turan kendisinden ayrıldıktan sonra benim peşimi bırakmadı. Sürekli beni rahatsız ediyor, tehditler savuruyor, nerede görse hakarette bulunuyordu. Bir kere beni sokak ortasında dövmüştü. Ben bunları Bülent’e hiç anlatmadım. Son zamanları oğluma da tehdit mesajları atmaya başlamıştı. Olayın olduğu gün kardeşimi ziyaret ettikten sonra şikayette bulunmak için Bursa Adliyesi’ne gittim. Bülent de adliyedeydi. Bülent’in yanına çıktım. Oraya vardığımda daha önceden evimizi taşırken bize yardım eden Servet Taş’ı ve önceden tanımadığım adının Kenan olduğunu öğrendiğim 2 kişiyi Bülent’le konuşurken gördüm. Bülent bir süre Kenan’la ayrı görüştü. Ben onların konuşmalarından sonra Turan’ı ikinci katta gördüm. Ben Bülent görmesin diye önüne geçtim ve buradan gitmesini söyledim. Ancak Turan bana ve Bülent’e küfürler etmeye başladı. Turan tam bana vuracakken Bülent Turan’ın elini tuttu, bana aradan çekilmemi söyledi. Sonra kavga etmeye başladılar. Ben koridorda bağırdım ama o sırada kavgayı ayıracak kimse yoktu. Turan’ın bıçaklandığından haberim yoktu. Sadece kavga ettiklerini gördüm. ”

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.



SB(FK/AAA)