Bugün öğlen saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'nde Seyhan Nehri kıyısındaki Kuva-i Milliye Parkı'nda devriye gezen motosikletli Yunus ekipleri, hareketlerinden şüphelendikleri bir genç kızı durdurmak istedi. Havanın sıcak olmasına karyın üzerine kaz tüyünden kaba bir yelek bulunan genç kız, motosikletli polislerin kendisine yaklaştığını fark edip, panikle kaçmaya başladı. Ekipler, genç kızı kısa süre sonra parktan çıkmadan yakaladı. 

Üzerindeki yeleğin şişkin olması nedeniyle 'canlı bomba' olabileceğini düşünen polisler, ellerini arkadan kelepçeleyip, hareket etmesini engelledi. Olası bir patlamaya karşı parktaki vatandaşları da uzaklaştıran polisler, şüphelinin üzerinin araması için kadın polisin gelmesini bekledi. Üzerinden kimlik bulunmayan genç kız, adının G.İ. olduğunu söyledi. 

Gelen kadın polis tarafından üzeri arandıktan sonra ekip minibüsüne bindirilen G.İ., parmak izi araştırması için Akıncılar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Yapılan araştırmada G.İ.'nin 2'nci Çocuk Mahkemesi'nce terör örgütü üyeliği ve propagandası yapmak suçundan arandığı, ailesinin de kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

G.İ. bunun üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.



FK(OA/SS)