İstinye’de bulunan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu yakınında bir araya gelen Has Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi 60 kişilik grup, “Afganistan'daki NATO askerlerinin Kur'an-ı Kerim yakmasını kınıyoruz' yazılı pankart açtılar. Grup daha sonra “Kuran'a uzanan eller kırılsın”, ”Türkiye uyuma, kutsalına sahip çık'” sloganları atarak konsolosluğa doğru yürüyüşe geçti. Konsolosluk binası önüne gelen grup burada polis barikatı ile karşılaştı. Polis, grubun konsolosluk giriş kapısına yaklaşmasına izin vermedi.


BATI İSLAM DİNİNE KARŞI HOŞGÖRÜZ

Burada grup adına basın açıklamasını yapan HAS Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Tarık Kaylan,  “Daha önce de Amerika'nın başını çektiği Haçlı ordusunun Afganistan ve Irak işgallerinde cami ve türbeler yıkılmış kütüphaneler ve müzeler yağmalanmıştır. Başkan Obama, Kahire konuşmasında samimiyse Afganistan'da bu küstahlığı kapan askerleri ve bu askerlere emir veren komutanları biran önce Afgan mahkemelerinde, Afgan halkının şahitliğinde yargılanmasını istiyoruz ”dedi.


KURAN HEDİYE ETMEK İSTEDİLER

Basın açıklamasının ardından Kaylan ve beraberindeki iki kişi konsolosluk girişine giderek ABD’li yetkilileri İngilizce tercümeli Kur'an kitabı hediye etmek istedi. Polisler, Kaylan’a hiçbir yetkilinin kendileri ile görüşmek istemediği ilettiler. Kapıda yetkili bulamayan Kaylan, grubun arasına döndü. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaylan, "Maksadımız burada Kur'an'ı yakanların Kur'an'ın içindeki hoşgörünün gerçek ahlakın nasıl olduğunu görmeleri içindi. Ne yazık ki bir muhatap bulamadık. Burada ne kadar Müslümanlara yukarıdan baktıklarını, ne kadar ötekileştirdiklerini görüyoruz. Yapacak bir şey yok. Kur'an'ımızı buraya bırakacak değiliz. Türkiye'deki bütün kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.