Divriği İlçesi'nde Zele Hatun Mahallesi Mevsim Sokak'ta oturan Elmas Yardımcı, 17 Kasım 2009 tarihinde evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cesedin bulunmasının ardından şüpheler, pantolonuna kan bulaşan eşi Yusuf Yardımcı'da yoğunlaştı. Gözaltına alınan Yusuf Yardımcı, eve geldiğinde eşini kanlar içinde hareketsiz bulduğunu, ağlayarak üzerine kapanınca pantolonuna kan bulaştığını, ifade için çağrılınca da kanlı pantolonu çıkarıp çamaşır makinesine attığını anlattı. Ancak pantolonundaki kan lekesi önemli delil sayılan Yusuf Yardımcı, sorgusundan sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Yusuf Yardımcı'nın katil olduğuna inanmayan avukatı Abdullah Korkmaz, olayın peşini bırakmadı. Günler ve haftalar geçerken, cezaevinde suçsuz yere yatan müvekkilini kurtarmak için delil arayan avukat Korkmaz, cinayetten bir gün önce Yusuf Yardımcı'nın evine giderek borç para isteyen, tanık olarak dinlendiğinde ise olay günü Bursa'da olduğunu söyleyen Ferhat Taşkın'dan şüphelendi. Avukat Abdullah Korkmaz, aylar sonra katilin Ferhat Taşkın olabileceğini belirterek araştırılmasını talep etti. Bunun üzerine olay günü Bursa'da olduğunu ileri süren Ferhat Taşkın'ın kullandığı cep telefonu sinyallerinin cinayetin işlendiği gün Divriği İlçesi'nde olduğunu göstermesi üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Emirliği ekipleri incelemeyi derinleştirdi.

YAKALANAN ŞÜPHELİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Geçen yıl Nisan ayında Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yakalanarak Sivas'a getirilen Ferhat Taşkın sorgusunda suçunu itiraf etti. Ferhat Taşkın, paraya ihtiyacı olduğunu, bu nedenle Elmas Yardımcı'yı altın bileziklerini almak için öldürdüğünü söyledi. Sorgusundan sonra Adliye'ye sevk edilen Taşkın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu gelişme üzerine 17 ay eşini öldürdüğü iddiasıyla suçsuz yere cezaevinde yatan Yusuf Yardımcı, tahliye edildi. Ancak geçen yıl Haziran ayında görülen duruşmada sanık Ferhat Taşkın, bu kez cinayeti kendisinin işlemediğini, polisten kortuğu için itiraf ettiğini söyledi.

Duruşmanın karar davası Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Taşkın katılırken, tutuksuz olarak yargılanan Yusuf Yardımcı yer almadı. Yardımcı'yı avukatı Abdullah Korkmaz temsil etti. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, davada cinayet şüphelisi olarak yargılanan Yusuf Yardımcı'nın beraatine karar verdi.

Olaydan 17 ay sonra yakalanan sanık Ferhat Taşkın'a ise TCK 82/1 H ve son maddesi uyarınca maktüle karşı bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla nitelikli kasten öldürme eylemi nedeni ile ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanık Taşkın'a, 'maktüle karşı nitelikli yağma' suçu nedeniyle de 14 yıl hapis cezası verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Yusuf Yardımcı'nın avukatı Abdullah Korkmaz, uzun bir mücadelenin sonunda müvekkilinin suçsuzluğunun mahkeme tarafından da onaylandığını belirterek, karardan memnun olduklarını dile getirdi.

'PARDON' FİLMİNİ HATIRLATMIŞTI

Olay 2004 yılında Ferhan Şensoy'un senaryosunu yazdığı ve oynadığı 3 arkadaşın hapisaneye düşme olayını anlatan 'Pardon' filmini hatırlattı. Filmde içlerinden birinin telaşlı tavrı yüzünden cezaevine giren 3 arkadaşın yaşadıkları ve sonra suçsuz oldukları anlaşılarak tahliye edilmeleri konu alınıyordu.