Erzurum kent merkezinde oturan Seher ve İlhami İde çiftinin 6 çocuğundan en büyüyüğü olan evli ve 4 çocuk annesi Dürdane Karataş, 2 yıl önce yakalandığı kan kanseri nedeniyle ayda bir Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yukutiye Araştırma Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi görüyordu. Dürdane Karataş yine tedavi görmek için 18 Mart günü çocukları 8 yaşındaki Nisanur, 7 yaşındaki Haktan, 4 yaşındaki Taha ve 3 yaşındaki Hayrunisa'yı köyde eşi Yaşar Karataş'ın yanına bırakarak Erzurum'daki ailesinin yanına geldi. 19 Mart pazartesi günü sabah erken saatte kalkıp, "Hastaneye gidiyorum" diyerek evden çıkan Dürdane Karataş'tan bir daha haber alınamadı. Kızlarını tüm aramalara rağmen bulamayan aile, durumu polise ve jandamaya bildirdi. Yapılan araştırmada Dürdae Karataş'ın, "Hastaneye gidiyorum" diyerek evden çıktığı 19 Mart günü alması gereken kemoteripi tedevisine de girmediği belirlendi.

Ablasının hastalığı nedeniyle moralinin bozuk olduğunu ve bazen "Buradalardan gideceğim" dediğini anlatan 25 yaşındaki İsrafil İde, bu nedenle hayatından endişe duyduklarını belirtti. Ablasını bulmak için elinde fotoğrafı ile onu aramaya çıktığını belirten İde, şöyle konuştu:

"Ablamın hayatından endişe ediyoruz. Kendisi kanser hastası olduğu için canına kıymasından korkuyoruz. Onu bulmak için fotoğrafı elimde her önüme çıkana soruyorum. Ablam gördüğü tedavi ile biraz toparlansa ben ve kardeşim ona ilik verecektik. Eğer kendisi kaçmışsa lütfen gelip tedavisini devam ettirsin ve bizim vereceğimiz ilikle yeniden hayata kavuşup, evlatlarının yanında olsun. Ama kaçırılmışsa lütfen onu gören en yakın polis karakoluna bilgi versin."



Tİ(KS/İD)