Birçok insan, dil öğrenmek zorunda olmaktan ya da öğrenememekten yakınıyor.

İçimizde birçok insan, dil öğrenmenin zor olduğunu düşünüyor olabilir...

Bunun yanlış olduğunu hemen belirtmek istiyorum.

Bazı bilgileri öğrenmek bazlarımız için zor olabilir. Konuştuğumuz dil, yeni öğreneceğimiz dile uzak olan bir dil ailesinden ise bu kabul edilebilir. Ancak dünyadaki bazı dil grupları, birbirleriyle yakın olan dil bilgisi bağlarına sahiptir. İnsan kendi ana dilinde konuşuyor ve hatta yanında başka bir dili biliyorsa, bir dil daha öğrenebilmesi kesinlikle mümkündür. Hatta dünyadaki birçok dili öğrenebilmesi mümkündür. Neden?

Dillerin bazıları, dil bilgisi açısından ya da anlam ve kelime benzerliği açısından birbirleriyle yakın bağlara sahiptir. Almanca ile İngilizce, ya da Rusça ile herhangi bir Slav dilini karşılaştırabiliriz. Sonuç mutlaka, aralarında bariz benzerliklerin varlığı olacaktır.

Gerçekten sağlıklı olan insanlarda beyin her zaman, yeni bir dil öğrenmeye hazır ve nazırdır. Bizlere ise sadece başlangıç yapmak düşüyor.

Dil öğrenmek, aynı zamanda bir sevgi işidir. Bunu sevmemiz gerekiyor. Bizim sevmemiz ve ihtiyaç olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Dil öğrenmek için elbette başkalarıyla iletişime geçmek gerekir. Ayrıca bir kursa yazılmak faydalı olacaktır. Sonra o dili en basit anlamlı, kolay cümleler ile konuşmak gerekir. Öğrenilmek istenilen dili konuşanlarla birlikte olmak ya da öğrenmek istenilen dilin konuşulduğu bir ülkeye gitmek gerekir.

Dil sevgi demektir. İnsanları sevmek demektir. İnsanları seviyorsanız, konuştukları dili de sevebilir, onların şarkılarını da dinleyebilirsiniz. Ve herbir dil öğrenimiyle, daha çok insanı da sevebilirsiniz. Bir dili öğrenmek, mutlaka yeni deneyimlere ve önemli fırsatlara yol açacaktır. Bir dil daha öğrenerek, insanlara daha faydalı olabilirsiniz.

Dili ne kadar iyi konuşacağınız ise gerçekten size kalmış bir konudur. Gerçekçi olmalı ve dil öğrenmeyi düzenli aralıklarla ve uzun süreli bir eylem olarak düşünmeliyiz. Hata yapmaktan asla korkmamalıyız. Yeni bir dil öğrenen insan, bu sayede yabancı olanlarla da arkadaşlık kurma fırsatını yakalayacaktır. 

Dil her zaman; binlerce, milyonlarca Sevgi demektir.

Sevgi ile dil öğrenin!