'Şekerbank Anadolu Turu' programı kapsamında Antakya'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Meriç Uluşahin, Savon Otel'de de bir değerlendirme toplantısı yaptı. Burada bankacılık sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Uluşahin, Şekerbank'ın 70 il ve 204 ilçede şubesinin bulunduğunu, yeni katılımlarla Anadolu'ya yayılacaklarını söyledi. Türkiye'nin son yıllarda ekonomisiyle, finans kurumlarıyla, reel sektörüyle yükselen ekonomiler içinde yer aldığını hatırlatan Uluşahin, "Bizi farklılaştıran ve güçlü kılan özelliklerimizin, büyüme potansiyelimizin, genç nüfusumuzun sağladığı dinamizm ile tüm dünyanın ilgi ve odağının ülkemize yöneldiğini görüyoruz. Bu konjonktürel gelişim ve ekonomimizin yükselen grafiği doğrultusunda, sektörümüzün önceliklerinin belirlenmesinde ve stratejilerde de bazı farklılıklar oluştu. Yükselen reel sektörü ve büyüyen ekonomimizi destekleyecek bir finans sektörünün gerektirdiği şekilde, bankalarımız da son yıllarda gerçek bankacılık faaliyetlerine yönelmeye başladılar. Bu çerçevede, son yıllarda sektörümüzün aktif tarafının kompozisyonunda göze çarpan gelişmeler oldu" dedi.

 2003 yılında Türkiye'nin bankacılık sektörünün aktif yapısı içindeki kredi oranı yüzde 28 olduğunu, 2011 yılı sonunda ise bu oranın yüzde 56'ya yükseldiğini belirten Uluşahin, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi, bu yılın ilk 3 ayında 60.7 milyon TL net kar elde ederek, karımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre ikiye katladık. Son bir yılda yüzde 9 büyüme kaydeden Şekerbank'ın aktif büyüklüğü 14 .5 milyar TL'ye ulaştı. Mart 2012 bilanço verilerine göre, toplam kredi hacmimiz 2011 ilk 3 aya göre yüzde 12 artışla 8.9 milyar TL'ye yükseldi. Aynı tarih itibariyle toplam aktiflerimizin yüzde 61'ini krediler oluşturdu. Geçmişten bu yana Şekerbank'ta sektör ortalamasının üzerinde seyreden bu oranı yıl sonunda yüzde 67'lere taşımayı hedefliyoruz. Üretimi destekleme amacımız çerçevesinde, kredi portföyümüzün yarısını esnaf, çiftçi, küçük ve orta boy işletmelere kullandırdık. Genel olarak KOBİ kredilerinin toplam krediler içindeki payını gösteren bu oran, sektörde yüzde 23 civarında iken Şekerbank'ta yüzde 50'dir. Üreteni destekleme vizyonumuz çerçevesinde, pasif tarafında da reel sektöre, esnafımıza ve işletmelere sürdürülebilir uzun vadeli kaynak sunacak önemli çalışmalara imza attık. Hem geliştirdiğimiz alternatif kredilendirme süreçleriyle hem de saha aktivitelerimizle bu açığı kapatmaya, daha çok üreteni alternatif finansman imkanlarına ulaşır hale getirerek ülkemiz ekonomisine destek olmayı hedefliyoruz."