Spiegel Online, Türkiye'deki ses kayıtları tartışmalarına ilginç bir yorum getirdi. Spigel Online'da yayınlanan son haberde, “Pek çok Türk'ün şubat ayı sonundan beri yeni bir hobisi var. Akşamları bilgisayarın karşısında oturup, Youtube'da yeni ses kayıtlarının yayınlamasını bekliyorlar. Hükümet karşıtları hemen her gün yeni bir video yüklüyorlar. Ses kayıtlarında Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, iş ve politika dünyasından önemli kişilerle yaptığı konuşmalar oluyor” ifadeleri kullanıldı.


Haberde, Başbakan Erdoğan'ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İşadamı Metin Kalkavan ile yaptığı görüşmelere ilişkin ses kayıtlarının doğruluğunu teyit ettiğine de yer verildi. Oysa Başbakan Erdoğan'ın daha önce yayınlanan kayıtlar için komplo ve karalama kampanyası ifadelerini kullandığı belirtildi. Spiegel Online, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin, ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimi için önemli bir sinyal olacağına dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlerde yeni kayıtların çıkmasının beklendiği ifade ediliyor. 

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "SEÇİMLERDEN BİRİNCİ PARTİ ÇIKMAZSAK, BEN BIRAKMAYA HAZIRIM"

"Ben çok açık, net söylüyorum, 'eğer partim bu seçimlerden de birinci olarak çıkmazsa ben siyaseti bırakmaya hazırım' dedim. Acaba diğerleri bunu bırakmaya hazır mı? CHP'nin, MHP'nin genel başkanı bırakabilir mi"
dedi.


BAŞBAKANDAN TEHDİT : "KISA SÜRE SONRA HESAP VERMEYE BAŞLAYACAKLAR"

"Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, Anayasayı, yasaları çiğneyenler göreceksiniz, kısa süre zarfında bunun hesabını vermeye başlayacaklar. Ortalığa çok pislik dökülecek şimdiden size söylüyorum. Kurban kesim faaliyetlerinden zekat toplanmasına, bankacılık faaliyetlerinden sınavlara, ajanlık faaliyetlerinden tehdit, şantaj, haraç toplamaya kadar çok geniş bir yelpazede, çok çarpıcı, çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkacak" dedi.