Polisin, Müyesser Yıldız'ın evinde bulunan bütün dijitalleri ile eşinin bilgisayarı ve telefonuyla birlikte oğlunun da bütün materyallerini aldığı ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 328. maddesiyle başlattığı "Siyasal ve Askeri Casusluk" suçlamasıyla Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığı ifade edildi.

"NEDEN HABER YAPMADIN" GÖZALTISI

İşte yandaş medya Sabah'ın gözaltı manşeti:

Müyesser Yıldız hakkında yürütülen soruşturmanın detaylarını, Yıldız'ın avukatları bile bilmiyorken yine Sabah gazetesi yazdı.

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek haberinde, Yıldız’ın kendi adına kayıtlı telefondan “Askeri casusluk” suçu kapsamında E.B. ile 29 telefon görüşmesi yaptığını, Yıldız’ın bu telefon konuşmalarından edindiği bilgileri haberleştirmediği belirtti.

Şimşek’in haberinde bilgilerin haber yapılmadığı gerekçesiyle askeri casusluk suçunun işlendiği ileri sürüldü.

TELE 1 ANKARA TEMSİLCİSİ GÜLEK'E GÖZALTI

Öte yandan gazeteci Dükel'in gözaltına alındığını, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medya hesabından duyurdu.

Merdan Yanardağ, Dükel’in gözaltına alınmasını sosyal medya hesabından duyurdu:

“Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30’da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır.”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERKEK'TEN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Müyesser Yıldız'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Erkek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz Darbe Girişimi başarılı olsaydı ilk operasyonlardan biri Odatv'ye yapılırdı. İktidar da şimdi aynısını yapıyor. Müyesser Yıldız daha önce Odatv kumpasında da tutuklanmıştı ve şimdi yine gözaltında. Müyesser Yıldız o zaman eğilmemişti ve şimdi de eğilmeyecek..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gözaltı kararlarına Twitter hesabından tepki gösterdi. Ağbaba, şunları kaydetti:

“Güne yine AKP faşizmi ile uyandık. TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Tükel ile OdaTv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı. Gerçekleri konuştukları/yazdıkları için gazetecileri gözaltına almak, bitip tükenmişliğin resmidir. Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır."

AHMET ŞIK: YILDIZ İÇİN "ASKERİ CASUSLUK YAPIYOR" DİYENİN KENDİSİ CASUSTUR

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Müyesser Yıldız'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Şık, "Bildiği tek iş olan gazeteciliği layığıyla yapmaya çalışan Müyesser Yıldız için “askeri casusluk yapıyor” diyenin kendisi casustur." ifadelerini kullandı.