Ahmet Soner, Elif Ergezen, Hasan Özgen, Hüseyin Karabey, Hüseyin Kuzu ve Özcan Alper'den oluşan sinema değerlendirme kurulu kararını verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda Kısa Film (Kurmaca) kategorisinde 5, Kısa Film (Animasyon-Deneysel ) kategorisinde 3, Belgesel kategorisinde ise 7 eser, eşdeğer olarak "Yılmaz Güney Ödülü" almaya hak kazandı.

Sînor û Mirin'e ödül

YKÇM tarafından yapılan açıklamada, ödül almaya hak kazanan yönetmen ve filme emek vermiş tüm üyelere teşekkür edilerek, eşdeğer "Yılmaz Güney Onur Ödülü" almaya hak kazananları duyurdu. Dicle Haber Ajansı (DİHA) editörü Abdurrahman Gök ve Ubeydullah Hakan'ın birlikte çektiği ve yönettiği "Sînor û Mirin (Sınır ve Ölüm)" belgeseli de ödül aldı. Sînor û Mirin belgeseli, her yıl onlarca kişinin "kaçakçılık" yaptığı için öldürüldüğü Özalp, Başkale, Saray ve Çaldıran ilçelerine bağlı sınır köylerinde ekmeklerinin peşinde koşarken yaşamını yitirenlerin öyküsü anlatılıyor. Belgeselde anlatılan hikayeler arasında, henüz 13 yaşında olmasına rağmen babası daha önce sınırda vurulduğu ve yaralı olduğu için kendi deyimiyle aç kalmamak için gecenin karanlığında köyün gençleri ile atına iki bidon yükleyip, ölüme yürüyen çocuğun kendi ağzından hikayesi de var.

Ödül alan filmler
Festivalde, kısa film (kurmaca) dalında ödül alanlar şöyle: Ali Ata Bak (Orhan İnce), Bark (Ömer Çakan), Bisqilet/Bisikle (İ. Serhat Karaaslan), Dönüşü Olmayan Yolculuk (Güçlü Yaman), Ölü Oğullar (Bilal Çakay-Ayşenur Uyanık).
Kısa film (animasyon-deneysel) dalında ödül alanlar ise, Kız Çocuğu (Hakan Berber), Malık Adlı Bir Balık (Merve Yıldıran), Toros Canavarı (Fırat Yavuz) adlı filmler.
Belgesel dalında ödül alan filmler şöyle: Adak (Amandine Faynot), Davutpaşa'nın Külleri (Ayten Başer), İşte Böyle (Osman Şişman-Özlem Sarıyıldız), Rezonse (Evrehmu Baydemir), Sînor û Mirin (Abdurrahman Gök-Ubeydullah Hakan), Toruk (Hasan Basri Özdemir) Diha