Hamburg Türk Toplumu 15 Eylül 2013 tarihinde Altona merkezinde tüzüğü gereği yılda bir yapılan Temsilciler Kurulu toplantısını gerçekleştirmiştir.

Toplantıda 02 Aralık 2012 tarihinde göreve gelen yeni yönetim kurulu oldukça yoğun geçen ve geçmiş yılları da kapsayan çalışmalarını katılımcı delegelerle birlikte paylaşarak değerlendirmiştir. Kamuoyunun merakla beklediği bağımsız malimüşavirlik bürosu Dr. Steinmetz & Fidler TGH’nın gelir giderlerini ve Billstedt şubesi için yapılan harcamaları inceledikten sonra ara raporunu delegelere sunmuştur.


Rapordan çıkan sonuçlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:


1. 02 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda sunulan mali rapor hatalı ve gerçeklerden tamamıyle uzaktır. Genel Kurul'da sunulan mali rapora göre TGH gelir ve gider açısından belirtildiği gibi 2012 yılını artı ile değil eksi ile kapatmıştır.

2. Geçmişe yönelik protokollerin tamamı incelenmiş ve hiç bir yönetim kurulu toplantısı protokolünde Billstedt şubesinin açılması kararına rastlanılmamıştır. Sonuç itibari ile Billstedt şubesinin açılması kararı hiç bir yönetim kurulu veya genel kurul kararına dayanmamaktadır.

3. Önceki yönetim kurulunda Billstedt çalışmalarından sorumlu başkan yardımcısının devamlı olarak dile getirdiği “Billstedt şubesinin açılmasının TGH ya hiç bir şekilde bir mali yükü olmamıştır” söylemi tamamıyla asılsızdır çünkü bağımsız mali müşavirlik bürosunun tespitlerine göre, yapılan tüm yardımların üzerine TGH bütçesinde birikmiş olan 136.000 Euro ayrıca harcanmıştır. Muhasebede sözkonusu harcamaların bütün kayıtları mevcuttur.

4. Görevi devralmamızda ilk tespit ettiğimiz nokta, personelin ve Uyum Kursu öğretmenlerinin 2-3 aydır maaşlarını alamamaları ve biriken kira borçlarıdır. Gerçekleştirilen Hamburg dışı seyahatlerde daha ekonomik seçenekler bulunurken uçak bileti alımı ve taksi harcamaları da ayrıca tespit edilmiştir.

Şüphesiz ki, TGH bütçesinde birikmiş bulunan sözkonusu meblağı Billstedt şubesi için harcamamış olsaydı, bizler de TGH nın iflas durumu ile karşılaşmayacaktık. Yönetim kurulumuz genel kurulun almış olduğu kararla acilen profesyonel yardım alarak, iflas etme durumunu ortadan kaldırmıştır ve harcamalar kontrol altına alınarak çalışmalar yürümektedir.

Temsilciler Kurulu toplantısına katılan bütün arkadaşlarımız, TGH’nın geçmişde olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında da elele vererek dayanışma içinde ve TGH’ nın kuruluş misyonuna yaraşır şekilde çalışmalarına devam edeceklerini bildirmişlerdir.

Saygılarımla

Nebahat Güçlü

(Başkan)