Hamburg Partizan ve Sınıf Teorisi okurlarının çağrısıyla "Kaypakkaya'yı Anma Komitesi" öncülüğünde İbrahim Kaypakkaya, ölümünün 40. yılında gerçekleştirilen bir yürüyüşle unutulmadı. Kaypakkaya'nin Diyarbakır zindanında katledilişinin 40.yıldönümü dolaysıyla yapılan anma yürüyüşüne yağmurlu bir havaya rağmen 300 kişilik bir kitlenin katılması dikkat çekti.


“Kaypakkaya Güzargahında Devrimin Kızıl Bayrağına Sahip Çıkalım” sloganının almanca ve türkçe olarak yer aldığı pankartlar, yine almanca ve türkçe olarak “Onunla doğduk, Onunla İlerliyoruz ve Onunla Kazanacağız” pankartı ile Kaypakkaya resminin olduğu flamalar ve dövizlerle yürüyüş devam etti.

 

Yürüyüş sonunda yapılması planlanan miting ve müzik dinletisi yoğun yağmurdan dolayı iptal edildi. Anma yürüyüşüne Kaypakkaya'nın yoldaşlarından Muzaffer Oruçoğlu ve Ali Taşyapan'da katıldı.

 

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda Kaypakkaya'nın ayırt edici yönleri ve düşüncelerinin günümüz açısından anlamının anlatan konuşmalara yer verildi. Ayrıca TKPML ve MKP Hamburg taraftarları adına da birer konuşma yapıldı...