Türkiye ve Alman kökenli anti-faşist, demokratik çevrelerin en fazla etkinliklerinin yapıldığı Sternschanze tren istasyonunu önünde başlayan gösteri, çeşitli döviz ve pankartların taşınmasıyla Dammtor semtindeki Hamburg Başkonsolosluğu önüne kadar devam etti.

Etkinlik esnasında yapılan konuşmalarda, hükümet destekli polisin göstericilere karşı acımasızca şiddet kullanarak insanları öldürmeye devam ettiğine vurgu yapılarak, AKP iktidarı ve polis şiddeti kınandı.

Komite adına yapılan açıklamada " Almanya'da faaliyet yürüten kurumlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da direnişçilerin Almanya'daki sesi olmaya ve haklı mücadeleleriyle dayanışmaya devam edeğiz" sözlerine yer verildi. Eylem esnasında polisin çevrede sıkı güvenlik alması ve konsolosluk binasındaki tüm pancurların kapalı olması dikkat çekti.

Gösteri boyunca yoldan geçenlere bildiriler dağıtılarak,  "Ahmet Atakan Ölümsüzdür",  Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları eşliğinde, Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve her gün daha da yoğunlaşan devlet şiddeti protesto edildi.