Alman’yada haftalık olarak yayınlanan Stern dergisinin kurucusu Henri Nannen adına verilen gazetecilik ödüllerine bu yıl Türkiye’den Banu Güven de layık gürüldü.

Stern dergisi tarafından yapılan açıklamada bu yıl özel ödülü Banu Güven’e vermeye karar verdiklerini ifade etti.

Stern Genel Yayın Yönetmeni Christian Krug yaptığı açıklamada, Banu Güven’in Türkiye’de basın özgürlüğü için verdiği mücadeleden ötürü Özel Ödül’e layık görüldüğünü ifade etti. Açıklamada Güven’in çalıştığı IMC televizyonu kapatılmasına rağmen hazırladığı video mesajlarını sosyal medyada paylaşarak susturmayı kabul etmediği belirtildi.

2005 YILINDAN BERİ VERİLMEKTE

Stern dergisinin kurucusu ve eski Genel Yayın Yönetmeni Henri Nannen (1913-1996) adına 2005 yılından beri verilen ödüller Almanya'da gazetecilik alanındaki saygın ödüller arasında yer alıyor.

Ödüller araştırmacı gazetecilik, röportaj ve fotoğrafın da bulunduğu toplam altı kategoride veriliyor. Stern Genel Yayın Yönetmeni Christian Krug, yaptığı açıklamada, Banu Güven’in Türkiye’de basın özgürlüğü için verdiği mücadeleden ötürü Henri Nannen Özel Ödül'üne layık görüldüğünü söyledi.

Açıklamada Güven’in çalıştığı İMC televizyonu kapatılmasına rağmen hazırladığı video mesajlarını sosyal medyada paylaşmaya devam ettiği belirtilerek "Tehditlere, göz dağına rağmen susmadı" ifadesine yer verildi.

Ödüller sahiplerine 27 Nisan'da Hamburg'da düzenlenecek törenle takdim edilecek. 2006 yılında dönemin Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, 2007 yılında öldürülen gazeteci Hrant Dink bu ödüle layık görülmüştü.