Geçen yıl dünya genelinde milyoner sayısı 5,2 milyon arttı. 

İsviçre bankası Credit Suisse'in raporuna göre, "Bu, şimdiye kadar kaydedilen en büyük yıllık artışa tekabül ediyor". İki yıldır süren pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonucu yaptırımlardan kaynaklı enflasyonlara rağmen, dünya genelindeki milyoner sayısı 5,2 milyon arttı, genel olarak ise milyoner sayısı yüzde 9 artarak 62,5 milyona ulaştı. 

2022 yılında dünyada gelir eşitsizliği artarken gelecek 5 yılda milyoner sayısının da yüzde 40 artması bekleniyor.

İsviçre bankası Credit Suisse tarafından Salı günü Zürih'te sunulan yıllık Küresel Servet Raporu'na göre serveti 1 milyon doları aşan milyoner sayısı 2026 itibariyle 87,5 milyonu aşacak. 2021'de bu rakam 62,5 milyondu. Raporda milyoner sayısının özellikle gelişen ülke ekonomilerinde artacağı, Çin'de milyoner sayısının ikiye katlayacağı öngörüldü.

Dünyanın en zengin 500 insanının serveti yılın ilk yarısında 1,4 trilyon dolar erirken Credit Suisse özellikle gelişen piyasalarda hızlı bir toparlanma bekliyor. Banka, Çin ekonomisinde salgın etkisiyle yavaşlama olmasına rağmen ülkede zengin sayısının artmasını bekliyor.

Raporda, "Enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olumsuz etkilere rağmen toplam küresel servetin artacağına inanıyoruz. Çin'de hanehalkı servetinin artacağını düşünüyoruz" ifadesi yer aldı.

Kurum, kişisel servetlerin 2026'ya kadar yüzde 36 artarak 169 trilyon dolara yükseleceğini öngördü. Raporda 50 milyon doların üzerinde servete sahip olan "Ultra zengin bireylerin" sayısının da 385 bine ulaşacağı belirtildi.

2021 yılında küresel servet 2020'ye kıyasla yüzde 9,8 artarak 463,6 trilyon dolara ulaşmış ve böylece yüzyılın başından beri en yüksek artış kaydedilmişti. En zengin yüzde 1'in hanehalkı varlığından aldığı pay yüzde 46 oldu. 'Ultra zengin' sayısının en fazla olduğu ülke 140 bin ile ABD olurken onu 32 bin 710 ile Çin takip etti. 

Almanya: Husilerin Kızıldeniz’deki saldırısı önlendi Almanya: Husilerin Kızıldeniz’deki saldırısı önlendi