NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna'daki savaşın yıllarca sürebileceğini ve Batı'nın Kiev'i bu süreçte desteklemeye hazır olması gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ile başlayan savaşın uzun yıllar sürebileceğini belirterek, Ukrayna kuvvetlerine son teknoloji silah tedarik etmenin Donbas bölgesini Rus kontrolünden kurtarma şansını artıracağını söyledi.

Stoltenberg, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, “Savaşın uzun yıllar sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız. Sadece askeri destek için değil, aynı zamanda yüksek enerji ve gıda fiyatları nedeniyle maliyeti yüksek olsa bile Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmemeliyiz” dedi.



Stoltenberg, bu ay sonunda İspanya'nın başkenti Madrid’de yapılacak NATO zirvesine de değinerek, “Zirvede, Ukrayna’ya Sovyet dönemi teçhizatından modern NATO teçhizatına geçişi için NATO müttefiklerinin Ukrayna için kapsamlı bir yardım paketi üzerinde anlaşmaya varmalarını bekliyorum” diye konuştu.

Rusya'dan İngiltere'ye mesaj: "Tepkimiz sert ve ölçülü olacak" Rusya'dan İngiltere'ye mesaj: "Tepkimiz sert ve ölçülü olacak"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da uzun sürecek bir çatışmaya hazırlanmak gerektiğini belirtti. İngiltere'de yayımlanan Sunday Times gazetesine bir makale yazan Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Ukrayna güçlerini vahşetle yok etmeye çalıştığı bir yıpratma savaşı" yürüttüğünü belirtti.

Johnson, "Korkarım ki uzun sürecek bir savaşa hazırlanmamız gerekiyor. Zaman en hayati faktör. Her şey Ukrayna'nın kendi toprağını savunma gücünü, Rusya'nın saldırı kapasitesini yenilemesinden daha hızlı bir şekilde yenileyip yenileyemeyeceğine bağlı." dedi.