Grup Yorum’un konser yasaklarının kaldırılması talebiyle aylarca ölüm orucu eylemi yapan İbrahim Gökçek hayatını kaybetti. Ölüm orucuna 323’üncü gününde son veren Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi'nde yürüyüş yapılmak istendi.

Gökçek’in naaşı hastaneden Gazi Cemevi’ne getirilirken, Cemevinin her iki girişine TOMA’nın geldiği çevredeki polislerin de yolları tuttuğu bildirildi. Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenlere ise polis müdahale etti.

Konuya yönelik Almanya'nın Mainz kentindeki Alevi Kültür Merkezi Cemevi Yönetim Kurulu imzalı bir açıklama yayınlandı.

İşte o açıklama:

Grup Yorum üyesi Ibrahim Gökçek'in Hakka yürüme erkanına izin vermeyen polis, plastik mermiler ve gaz bombaları ile Gazi Cemevi'mize saldırarak çok sayıda insanı darp ederek gözaltına aldı..

Değerli Canlar,

AKP iktidarı, bedenlerini açlığa yatıran Grup Yorum üyeleri Helin, Mustafa ve İbrahim'in taleplerini kabul etmeyip tüm dünyanın gözleri önünde ölümlerine neden olmuştur. Bu da yetmezmiş gibi bugün de İbrahim Gökçek'in cenazesine acımasızca saldırmıştır.

 Hakka yürüme erkanı, cenaze töreni gibi insanın en doğal, en kutsal hakkı, dünyanın hiç bir yerinde böyle acımasızca saldırıya uğramamıştır. Hiç bir ahlaki değere sahip olmayan AKP iktidarı ve onun işkenceci kolluk güçleri, Cemevi'mize gaz bombaları ve mermilerle saldımanın, cenazeyi kaçırıp,oğlunu kaybetmiş bir babayı gözaltına almanın hesabını vermelidir.

 AKP devlet terörünü lanetliyoruz.. Biz Aleviler ve Demokrasi Güçleri olarak, AKP iktidarından Erkanımıza saldırmanın ve Cemevimizi bombalamanın hesabını sormalıyız!

Açlığı yenip ölüme yürüyen İbrahim Gökçek onurumuzdur!