Mustafa Akpolat

Hamburg'dan Türkiye'ye gittikten sonra değişik tarihlerde yaşamını yitiren Karabalı köyünden üç devrimci genç için düzenlenen anma etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.

Hamburg, Bergedorf, Oberer Landweg 10 adresinde, 1991 yılında Tokat, Almus'da yaşamını yitiren Aydın Yıldırım (Orhan), 1 Kasım 1999 tarihinde yaşamını yitiren Barış Arslan (Hakan) ve 29 Haziran 2011 tarihinde Dersim Çemişgezek'te yaşamını yitiren Yurdal Yıldırım (Muharrem) için düzenlenen anma etkinliğinde yapılan konuşmalarda, ''Türkiye ve Ortadoğuda yaşanan gelişmelere değinilerek, Emperyalizmin dünya halklarına yönelik yürüttüğü kirli savaşın, değişik kültür ve inançlardan binlerce insanın yaşamına mal olduğu bir süreçten geçildiği belirtildi.

Gece Tertip Komitesi adına geceyi destekleyen ATİF ve ADHK adına yapılan kısa konuşmalarda, emperyalizme ve gericiliğe karşı devrim saflarında yaşamını yitiren devrimcileri anarak onların mücadelesine sahip çıkmaya devam edileceği ifade edildi.



Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler anlatılarak, emperyalzme karşı her cephede mücadelenin devam ettiği belirtilerek, ''her üç devrimciyi ve tüm devrim şehitlerini her yıl düzenli olarak anarak, mücadelemizde yaşatacağız.''denildi.



Etkinlikte Yurdal Yıldırım'ın ablası duygu dolu bir konuşma yaparak, "Ben sadece Yurdal'ın ablası değilim, Barış'ın, Aydın'ın da ablasıyım. Onlar ölmedi yanı başımızdalar, ne zamanki unutursak işte o zaman ölürler. Unutmadığınız ve unutturmadığınız için teşekkür ederim'' dedi. Anma etkinliğinde, sinevizyon gösterimi ile birlikte, Grup La Liberta ve Yeni Kadın Korosu seslendirdikleri türkülerle anma etkinliği devam etti.