--Mehmet ATAK--

Sternschanze semtinde, Fenerbahçeliler Derneği eski başkanı Mehmet Yalçın’a ait Pamukkale  adlı restoranda düzenlenen  ve zengin yiyecek çeşitlerinin sunulduğu kahvaltıya, Almanya Sosyal Demokrat Parti(SPD)’nin  Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, Belediye Meclisi üyeleri Bayram İnan ve Behçet Algan, eski Milletvekili ve TGH Yönetim Kurulu üyesi Nebahat Güçlü, Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı Hüseyin Yılmaz ve başkan yardımcısı Ali Kurtuldu, Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) başkanı Coşkun Coştur, Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ, Galatasaray Derneği başkanyardımcısı Ercan Uzunpınar ve bu derneğin eski başkanı Abdullah Akar, Hamburg Sivaslılar Birliği Başkanı (ASBİR) Ruhi Özer, aynı zamanda Almanya Fenerbahçeliler Derneği’nin de başkanı olan  Mustafa Çömlek ve yönetim kurulu üyeleri ile Medya temsilcileri katıldılar. Hamburg Galatasaray Derneği Başkanı Mehmet Günyar  ile Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz’ın yokluğu ise merak konusu oldu.


BAŞKAN MUSTAFA ÇÖMLEK:’Şike olayı F. Bahçelileri siyasallaştırdı’

Kahvaltı bitiminde mkrofona gelen Başkan Mustafa Çömlek,  bu toplantının 3 Temmuz 2011’de Fenerbahçe  için başlatılan linç kampanyası konusunda kamuoyunu aydınlatmak ve bu yılın Aralık ayında yapılacak olan Hamburg Türk Toplumu Genel Kurul’una birlik ve beraberlik içinde gidilmesine yönelik mesajlar  vermek amacıyla  düzenlendiğini belirterek başladığı konuşmasında özetle şu noktalara ağırlık verdi:

    Başkanınız Aziz Yıldırım, savcı-polis işbirliğiyle adliyeye çağrıldığında, ifadesini verip 2 saat sonra evine döner diye düşünmüştük ama, daha sonra bunun  bir yıllık işkenceye dönüştüğünü  hepimiz ibretle ve büyük üzüntüyle izledik.

    Neredeyse bütün medyada Fenerbahçe aleytarı yayınlarla adeta bir linç kampanyası başlatıldı.

    Son Fenerbahçe Galatasaray maçında bile polis, Fenerbahçelilere karşı gaz kullanacak derecede şiddet uygulamıştır. (Bu konu Radyo Merhaba  yayın sorulmusu Kazım Korkmaz tarafından da dile getirildi)

    Şahsen bu olaylara kadar siyasetle hiç ilgilenmiyor olmama rağmen,  Linç kampanyası sonrasında, artık benim gibi  milyonlarca Fenerbahçe taraftarı da siyasallaşma noktasına gelmiş durumdadır.

    Söz almak isteyenler burada serbestçe konuşabilirler ama Galatasaraylılar hariç ! (Başkan Çömlek, HSV- Galatasaray maçında Galatasaray’ı değil de HSV’yı desteklediği için hayli eleştiriler aldığını ve şike olayında Galatasaray’ın Fenerbahçe için takındığı tavırdan sonra bu görüşünde haklılığının ortaya çıkmış olduğunu beyan etti)

    Şike olayları vesilesiyle Fenerbahçe için Avrupa Futbol Birliği UEFA’ya gönderilmiş  150 bini aşkın ihbar mektubu var.

KONUŞMACILARIN HEDEFİNDE YARGI  ve İKTİDAR VARDI

TGH Başkanı Hüseyin Yılmaz, son bir yıldır Türkiye’de büyük zorluklarla karşı karşıya kalan Fenerbahçelileri spora yaklaşımlardından dolayı kutladığını belirtirken ; Bu derneğin Başkan Yardımcısı Ali Kurtuldu ise, sivil toplum örgütleri içinde spor kulüpleri ve spor derneklerimizin  farklı ve etkin bir rolü olduğunu vurguladı.
SPD Genel Başkan Yardımcısı ve  ulusal meclis milletvekili  Aydan Özoğuz,  anne tarafından Trabzonlu olması dolayısıyla Trabzonspor’a da sempati duymasına rağmen Fenerbahçe’ye gönül verdiğini  ifade ettiği toplantıda, ‘’Almanya’da çok sağlam bir duruşumuz var.. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spor yapmağa yönlendirelim.. Zor günlerinde onların yanlarında olalım.. Politikacı olarak her zaman kulüplerimizle yan yanayız’’  şeklinde konuştu.

BAYRAM İNAN :‘’Demokrasiye darbe vuruldu’’

Hamburg Yeşiller Partisi’den Belediye Meclis Üyesi olan tecrübeli politikacı Bayram İnan, Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasının arkasında bazı ihale olayları olduğunu ve Fenerbakçe Kulübü’nün de bu olayda basamak olarak kullanıldığına dikkat çekerek, ‘’Böylece demokrasimize ağır bir darbe vurulmuştur.. Bütün taraftar derneklerı ve spor kulüplerimiz bir dayanışma içinde olmalıdır’’ dedi.

BEHÇET ALGAN: ‘’Adalete güvenim sarsıldı’

SPD Altona Belediye Meclis Üyesi ve Galatasaray Derneği kurucu başkanı Behçet Algan da, Fenerbahçe’yi  Türkiye’nin  lokomotifi olarak nitelendirerek, Fenerbahçe’nin tarihinden örnekler sundu. Şair Can Yücel’in ‘’Türkiye’de adalet aramak, Genelev’de bakire aramaktır’’  sözünü hatırlatarak,’’ Benim de  yüce adalete olan güvenin sarsılmiştır’’ ifadesinde bulundu.

NEBAHAT GÜÇLÜ: ‘’Çömlek’in HSV’yi desteklemesi normaldir’’

Eski Yeşiller Milletvekili TGH Yönetim Kurulu Üyesi Nebahat Güçlü, yaptığı kısa konuşmada, insanın yaşadığı, çalııştığı ve karnının doyduğu bir ülkede, her zaman içiçe olduğu bir Alman takımını desteklemesini gayet doğal bulduğunu  ve bu sebeple de bir Avrupa Kupası maçında Başkan Mustafa Çömlek’in Hamburg’un takımı HSV’yi desteklemesinde bir ard niyet aranmaması gerektiğini söyledi.

LÜTFÜ KORTAĞ: ‘’Aziz Yıldırım’ı bitirme olayıdır’’

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ ise, olaya başka bir pencereden bakarak , ‘’ Bu tutuklamalar genelde nsiyasidir ve Aziz Yıldırım’ı bitirme olayıdır. Bu şike davasında diğer kulüpler de kurban edilmişlerdir’’  sözlerini sarfetti.

COŞKUN COŞTUR: ‘’En büyük Şike Erdoğan’dır’’

Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Coşkun Coştur’a göre de, en büyük şike olayı, Recep Tayyip Erdoğan’ın  uluslararası güçlerin de desteğiyle Başbakan olmasıydı. Coşkun Coştur, toplumun önemli kesiminin hedef haline getirildiğine dikkat çekerek, ‘’Komşularımızla sıfır sorun politikasını kitlelere empoze edenlerin, bugün  Suriye örneğinde olduğu gibi, yarattıkları ciddi sorunları halkımız görmektedir ve ilk fırsatta gerekeni yapacaktır..’’
NOT: Toplantıda ben de söz alarak, Türkiye’de  başkan Çömlek’in ifadesiyle  Fenerbahçe’nin 25 milyon taraftarı olduğunu ve bu rakamın siyasi iktidara denk bir sayı olduğunu,  Aziz Başkan’ın mahkemesinin dışarıdan görülmesi gerektiğini, son bir yılda Fenerbahçe taraftarlarının yaptıkları yürüyüş ve mitinglerin övgüye layık olduğunu, bu protesto etkinliklerinin başka kesimlerce  de yapılmış olması durumunda  4 yıldır tutuklu olan askerler ve gazetecilere de tutuksuz yargı yolu açılabileceğine inandığımı  belirterek, UEFA’daki grup maçlarında Fenerbahçe’ye başarılar diledim. (Mehmet Atak)

MÖNCHENGLADBACH MAÇINA 2 OTOBÜS KİRALANACAK

Toplantı sonunda konuşan Başkan Mustafa Çömlek, yaptıkları konuşmalarla kendilerine  destek verdiklerinden dolayı bütün konuşmacılara, dinleyicilere ve medya temsilcilerine teşekkür etti ve UEFA grup maçları vesilesiyle şu açıklamada bulundu:

    UEFA grup maçlarında eşleştiğimiz takımlardan Kıbrıs Rum kesiminin AEL Limasol takımıyla ilk maçımız 25 Ekim’de, rövanşı ise 8 Kasım’da  oynanacaktır.  Bu maçları TGH salonunda hep birlikte TV’den izleyeceğiz. Kıbrıs Rum Kesimi’nin Hamburg’ta temsilcisi olup olmadığını araştırıyoruz.. Şayet varsa, kendisini Hamburg Başkonsolosumuz Devrim Öztürk’le birlikte TGH’da  bu maçları seyretmeye davet edeceğiz.
    Almanya’nın Mönchengladbach takımı ile Fenerbahçe’nin oynayacağı deplasman maçının  tarihi ise 4 Ekim 2012’dir. Bu maça da taraftarlarımızla birlikte gitmek üzere 2 otobüs kiralamayı planlamış bulunuyoruz.  Tabii ki isteyenler özel arabaları ile gidebilecektir. Dernek olarak maç bileti temini için temaslara başlayacağız. 22 Ekim’deki Marsilya deplasmanımıza da  şartlara göre otobüs kaldırabiliriz.