- Mehmet ATAK-

Mörkenstr. 9 adresindeki yeni dernek lokalinde Trabzonlular Derneği  yönetici ve üyelerinin de katıldığı iftarda, davetlilere birbirinden lezzetli  yöre yemekleri  ikram edildi. sunuculuğunu Muammer Kazancı'nın yaptığı iftar proğramında bir  protokol noksanlığı da göze çarptı. O da, normal protokole göre Özoğuz-Neumann çiftinin yanına oturması gereken Konsolos Berati Alver’in, protokol masasının  en kenarında oturtulmasıydı. Bereket ki, iftardan önce ezan okuyan  Din Ataşesi vekili Sinan  Polat  Konsolos Alver’in yanına oturdu ve böylece de Berati Alver yalnız kalmamış oldu.




AYDAN ÖZOĞUZ’UN ANNESİ TRABZON –SÜRMENE’Lİ


Açış konuşmasını yapan Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz, Ramazan ayının özellikleri ve dernek çalışmalarına değinerek, salondaki misafirleri selamladı. Konsolos Berati Alver de,  barış ve kardeşlik dini  olan İslam’ım emrettiği  Ramazan ayında insanları bu salonda bir araya getiren Trabzonsporlular  Derneği’ne teşekkür etti  ve  bazı üst düzey yetkililerce de İslam’ın Almanya’nın bir parçası olduğunun telaffuz  edilmesinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Hamburg İçişleri ve Spor Senatörü Michael Neumann’la evli olan ve halen SPD Genel Başkan Yardımcısı olarak  görev yapan Milletvekili Aydan Özoğuz, annesinin Trabzon-Sürmeneli  olduğunu ve bu şehirde ilk defa olarak bir iftar yemeğine katılmaktan dolayı çok sevinç duyduğunu ifade etti.

Aslen Dortmund’lu olup,  2004 yılında Hamburg’a yerleştiğini söyleyen  Hamburg İçişleri ve Spor Senatörü Michael Neumann ise, Münih SPD teşkilatı olarak ilk defa verilen bir iftar yemeğine iştirak ettikten sonra , şimdi de Hamburg’da  ilk iftara katıldığını  açıkladı. Ramazan ayının güzelliğine değinen Neumann,    sporun da ınsanlar için çok yönlü bir unsur olduğuna dikkat çekerek,  çocuklarını çeşitli spor dallarına göndermeleri konusunda ailelere seslendi.
Aile içinde kendisinin Dortmund, eşi Aydan Özoğuz’un  veya  çocuklarının HSV ile St. Pauli taraftarı olmasından dolayı en küçük bir tartışma yaşanmadığına değinen Senatör NeumannTrabzonspor’a başarılar diledi.

61 NUMARALI TRABZONSPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ

Ramazan ayının faziletlerinden spora, siyasetten hoşgörüye kadar pek çok konunun konuşulduğu İftar yemeğinde, Başkan İlhan Yılmaz’ın  Özoğuz’la Neumann’a sunduğu 61 numaralı bordo mavili Trabzonspor  formaları ise hem büyük sürpriz oldu hem de büyük alkış topladı.  Özellikle Senatör Neumann, üzerinde kendi ismi de yazılı olan  formayı  büyük bir sevinçle karşıladığını ve Trabzonlulara damat olmanın gururunu yaşadığını belirterek  bu anlamlı  jest  karşısında Yılmaz ve ekibine teşekkürlerini  bildirdi.

TRABZON VALİSİ İLE BELEDİYE BAŞKANI SALI AKŞAMI HAMBURG’DA


Başkan İlhan Yılmaz, proğramın sonunda bir açıklama yaparak, 7 Ağustos Salı günü,  yine dernek lokalinde, saat 20’den itibaren Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu  ile bir sohbet ve iftar proğramı düzenlendiğini ifade etti.

Foto:   Sedat Açıkbaş