Mehmet TANLI

Sunuculuğunu Kamuran Turan’ın üstlendiği konser, Bochum Musikforum salonunda gerçekleşti.

İki bölümden oluşan gecede koro ve solistler, Anadolu’nun dört bir yanından seçilen eserleri usta saz sanatçılarının eşliğinde seslendirdi.

Konserden Ezgiler

Etkinlik, koronun Kırıkkale/Keskin yöresinden “Allı Turnam Bizim Ele Varırsan” türküsüyle başladı. Ardından şu eserler icra edildi:

İlk bölümde seslendirilen eserler şunlardı:

  • Murat PehlivanYürü Be Yalan Dünya (Karacaoğlan / Musa Eroğlu)

  • KoroDaracık Sokakta (Urfa)

  • Yelda ArsanerYüksek Minarede (Elazığ / Harput), Amman Avcı Vurma Beni (Iğdır)

  • İnci YıldırımAllı Yazma Başında (Sakarya)

  • KoroGurbete Gidişimdir (Erzincan / Eğin)

  • Ramazan YıldızÇaktım Çaktım Yanmadı (Aydın)

  • KoroKarşı Bağda Sıra Sıra Bademler (Ankara / Güdül)

  • Çiğdem GedikMeni Yakma Aygız (Azeri)

Ahenk topluluğu sahne aldı

Kısa bir aranın ardından, koreograf ve dans eğitmeni Sinan Koçak yönetimindeki AHENK Anadolu Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

İkinci bölümde seslendirilen eserlerden bazıları ise şunlardı:

  • KoroDere Geçit Vermezse (Sivas / Divriği)

  • Figen DönmezDermanın Olayım

  • KoroKarşıdan Gel Karşıdan (Giresun / Bulancak)

  • Çiğdem TunaBaşımda Altın Tacım

  • KoroAy Doğar Ayistan (Bayburt)

  • Orhan ŞenerKütahya'nın Pınarları

  • KoroEvreşe Yolları Dar (Artvin)

Gülşen Kutlu hayranlarıyla buluştu

Gecenin finalinde ise Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Gülşen Kutlu, hayranlarıyla buluştu. Sahnedeki duruşu, şıklığı ve bayram temalı duygusal mesajlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Kutlu, konser repertuarında yer alan, koro şefi Kazım Birlik’in bestelerini de buğulu ve etkileyici sesiyle seslendirdi.

Teşekkür ve kültürel vurgu

Ruhr Veliler Birliği Eşbaşkanları Dr. Ali Sak ve Fatime Okuyucu, konser sonunda Kazım Birlik’e, Gülşen Kutlu’ya, tüm sanatçılara, konuklara ve destek veren iş insanlarına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

“Müzik anavatanla kurulan bir bağdır”

Berlin’de Dışişleri Bakanı Fidan’la poz yarışı gazetecilik krizine dönüştü
Berlin’de Dışişleri Bakanı Fidan’la poz yarışı gazetecilik krizine dönüştü
İçeriği Görüntüle

Avrupa’daki Türkiye kökenli göçmenlerin sosyal hayatında müziğin önemli bir yeri bulunuyor. 64 yıl önce Avrupa’ya gelen ilk kuşak vatandaşlarımız, bavullarıyla birlikte sazlarını ve notalarını da yanlarında getirmişti. Bugün 4. kuşağın yaşadığı bu coğrafyada müzik, sadece kültürel aktarım değil, aynı zamanda “anavatan” ile kurulan bir bağ işlevi görüyor.

Bu nedenle, “Anadolu Ezgileri 11” konseri, yalnızca bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda gurbetteki topluluğun hafızasına kazınan kültürel bir buluşma oldu.