Evli ve bir çocuk babası olan Alişan Yalçın,yaklaşık 12 yıl orta-çağdan kalma filistin askısını, çarmıha gerilmeleri, hertürlü kaba işkenceleri ve en ağır zindan gerçekliğini iliklerine kadar yaşamış emektar devrimcilerdendir.

O,devrimci hareketin içinde çeşitli kademelerde uzun yıllar emek verniş,temsilcilik yapmış 78 kuşağı devrimcilerinden biridir.

Alişan Yalçın, Türkiye devrimci hareketinin bir değeridir. Devrimci Sol ailesinin unutulmaz bir yöneticisi olarak hafızalarımızdaki yerini her zaman koruyacaktır. Dünya Yazarlar Birliği PEN kulübü üyesi de olan Alişan Yalçın'ın biri "sol içi şiddet" (Devrimci Çözüm yayınları) ve "kendi suyunda kaynamak" adlı (sosyalist arayış yayınlarından) yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

İsviçre'nin Zürich kentinde cenazesi dostlarınca defnedilecek olan Alişan Yalçın'ın katili Marmaris'te, İzmir'de, Ankara'da başbakanlık konutu içinde ve çeşitli kademeleri işgal eden devletin  yetkilileridir. Kısacası,12 Eylülcü faşist Evrenler,Şahinkayalar, Tümerler ve onları yargılamaktan uzak durarak kitleleri aldatan "ileri demokrasi" nutku atan şarlatanlardır.

Tüm dostlarına ve yoldaşlarına başağlığı diler, ailesinin ve yakınlarının acısını paylaşırız.