Almanya'da 22 Eylül Seçimleri Yaklaşırken, Muhalefetin Dili Sertleşiyor

 

 

Süheyla Kaplan- Berlin

 

Yeşiller Partisi  Federal Milletvekili ve Meclis Grubu Göç ve Göçmen Politikaları Sözcüsü Memet Kılıç, Başbakan Angela Merkel’in bir televizyon programında Türk vatandaşları için vize kolaylığı getirilebileceğine dair sözlerini ve Federal Alman Hükümeti'nin Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer’in yaptığı hızlı vatandaşlık açıklaması ile ilgili olarak  “boş vaatlerle oy kazanılmaz” dedi.

 

Kılıç, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada  ”Sayın Merkel ve Sayın Böhmer’in hükümette geçirdikleri sekiz yıla rağmen güzel sözlerden öteye gidemeyen ve somut bir adım içermeyen çıkışları beni artık şaşırtmıyor. Son açıklamaları da sıkça eleştirdiğim gibi eyleme geçmeyecek vaatlerin son halkası. Federal hükümet yıllardır bitmek bilmeyen bir kış uykusunda. Yaklaşan seçimler nedeniyle uykularında sayıklayan Merkel ve Böhmer ikilisinin açıklamalarına kimsenin inanacağını sanmıyorum“ dedi.

 

Türkiye kökenli vatandaşların, vize muafiyeti ve Almanya’da yaşayan yabancı vatandaşlar için vatandaşlığa geçişin daha kolay ve hızlı olmasını her zaman parti olarak desteklediklerini ifade eden Kılıç, “Bu taleplerimiz için birçok meclis girişiminde de bulunduk. Eğer Başbakan Merkel ve Maria Böhmer açıklamalarına kendileri inansalardı, federal hükümet vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasına yönelik yasa tasarımızı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kısa süreli seyahatlarinde vizeden muaf olmaları yönünde talepleri içeren önergelerimizi reddetmezdi“ şeklinde açıklamada bulundu.