-Süheyla Kaplan-






Yapılan ortak açıklamada, Neonazi cinayetleri ile ilgili Almanya"da göçmenler arasında sarsılan güvenin yeniden inşası bakımından NSU davasının önemli olduğuna dikkat çekilerek, uluslararası alanda ilgi duyulan bu davada Türk ve Yunan basının dışarda tutulmasının "anlaşılmaz" bir durum olduğu ifade edildi.

 

Bu denli hassas bir süreçte Almanya"nın "dünyaya açıklığının" dünya kamuoyuna gösterilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, Münih Yüksek İdare Mahkemesi"nin bu tutumuyla Almanya"nın "inandırıcılığını" sorgular duruma getirdiği belirtildi.

 

Türk Kökenli milletvekilleri Ağı olarak, bazı Alman medya mensuplarının Türk gazetecilerin mahkemede bulunması için kendi yerlerini verme taleplerini olumlu buldukları belirtilen açıklamada , Münih Yüksek İdare Mahkemesi"nin Türk ve Yunan basınını dikkate almaları gerektiği konusunda çağrıda bulunuldu.

 

 

 

Körber Vakfı öncülüğünde Türk kökenli politikacılar tarafından 2004 yılında oluşturulan "Türk Kökenli Milletvekilleri Ağı parilerüstü çalışmalarını sürdürmekte ve farklı partilerden göçmen kökenli milletvekili ve belediye meclisi üyelerinden oluşan ağ ırkçılık, yabancı düşmanlığı, uyum, göçmenlerin toplumun her alanına eşit katılımı vs. gibi konularda aktif çalışmalar yapmakta.