SOL PARTİ ( DIE LINKE) Federal Milletvekili ve Parti Meclis Grubu Göç ve Entegrasyon Politikaları Sözcüsü Gökay Akbulut, anket sonuçları ile ilgili şu açıklamada bulundu: 

Çoğumuz için bu yapısal ayrımcılığın Almanya'daki birçok insanın günlük yaşamını belirlemesi ne yeni ne de şaşırtıcı. Kiralık bir daire bulmak zaten zor ama göçmen kökenli insanlar için daha da zorlaşıyor. Biz SOL PARTİ olarak Genel Eşit Muamele Yasası (AGG) federal düzeyde güncellenmesini talep ediyoruz. Yasal korumanın etkili bir şekilde uygulanması, kanunun tanınma derecesi yeterli olmaması nedeniyle hala başarısız olmaktadır. Buna ek olarak, ayrımcılığa uğrayanlar aşırı kanıt yükünün baskısından şikâyet ediyorlar. Birçoğu da hukuki danış için mali kaynak ve fırsatlardan yoksun. Federal Almanya’nın Ayrımcılıkla Mücadele Dairesinin bu nedenle, Almanya'daki tüm ayrımcılıkla mücadele danışma merkezlerinden düzenli olarak veri toplanmasını sağlayan bir yazılım geliştirmelidir. 

Dairelerini göçmen kökenli insanlara kiralamak istemeyen ev sahipleri kimler? Bu insanların ne gibi çekinceleri var? Ayrımcı davranışlara verilen cezalar nelerdir? Gündelik ırkçılık, onu yaşatanlar, örneğin ırkçı ev sahipleri tarafından sonlandırılmalıdır. Bu ayrımcılığın sorumlusu ayrımcılığa uğrayanlar değil. Sorumlular bu insanlara açıkça yaşam alanına erişimi ve dolayısıyla sosyal katılımı engelleyenler. Çünkü bunu yapan ev sahiplerinin davranışları göçmen kökenli insanları belirli yerleşim alanlarından uzak tutuyor ve onları çekici olmayan alanlara kaydırıyor. Bu tür günlük ırkçılık toplumumuzun bölünmesini teşvik eder ve durdurulmak zorundadır.  Bu tür ayrımcılığın sonuçsuz olmayacağına dair yasal bir garanti olmalı. Aynı zamanda, ayrımcılıkla mücadelede toplumsal görev de aynı şekilde ciddiye alınmalı."