-Mehmet Atak-








DERNEĞİN ADI: CHP ALMANYA BİRLİĞİ


Çeşitli bölgelerden 22 kişinin iştirak ettiği tüzük belirleme toplantısında kabul edilen tüzük çerçevesinde, ilk etapta CHP Almanya Birliği adıyla bir çatı derneği kurulması kararlaştırıldı ve başkanlığına da Nord-Rhein-Westfalen temsilcilerinden Türabi Yıldız seçildi.

Almanya’nın 7 bölgesinde önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda, her bölge 9 asil ve 3 yedek üyeden oluşan 12 kişilik Yönetim Kurulları seçilmiş olacak ve dernekler  de örneğin CHP Hamburg Birliği  veya CHP Münih Birliği gibi adlarla kurulup, faaliyete başlayacak.

Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra ise, 3 Şubat Pazar günü saat 13.00’de 7 bölgede eşzamanlı  olarak CHP’ye gönül veren  çok sayıda kişinin katılımıyla yapılacak bilgilendirme toplantıları ile çalışmalara start verilecek. Bu toplantılarda, bölge yöneticileri tanıtılacak ve tüzük doğrultusunda yapılacak faaliyetler hakkında açıklamalar yapılacak.

SIRADA DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ VAR

CHP Yurtdışı Koordinatörü Ali Kılıç, yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı Almanya’da başlatılan teşkilatlanma çalışmaları esnasında gördükleri büyük ilgiden dolayı, parti olarak çok memnun kaldıklarını ve bu çalışmaların önümüzdeki dönemde Hollanda, Belçika, Avusturya ve İngiltere gibi ülkelerde de tamamlanma noktasına geleceğini açıkladı.