10 Temmuz Perşembe günü Berlin Bellevue Sarayı'nda Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından verilecek olan Liyakat Nişanı (Ordenverleihung "Engagement für Intergration"),  Almanya'daki birlikte yaşam, uyum projelerindeki fahri alanlarda yapılan çalışmaların en üst düzeyde ödüllendirilmesi olarak değerlendiriliyor.

İşte Liyakat Nişanı verilecek o isimler:

Saliou Gueye (Ulm), Susanne Saltikiotis (Schwaikheim), Mirko Vidackovic( Waiblingen), Nevfel Cumart (Bamberg), Eleonora Marz (Augusburg),SAID (Münih),Hai Bluhm ( Postdam),Mehmet Altun (Bremen),Tevide Er (Hamburg), Hüseyin Yılmaz (Hamburg), Hüseyin Sıtkı ( Frankfurt), Sylvia Holzapfel (Neubrandenburg),Şahabettin Buz ( Hannover), Hülya Feise( Hannover), Guiseppe Seigliano( Hannover),Ramazan Dalgalı ( Remscheid),Osman Okkan ( Köln),Jutta Hager (Mainz),Friedbert Mann (Merchweilwr),Silvia Sayad Mahmood (Dresden),Wolfgang Hafemann( Neustadt),Besorg Agbor ( Weida),Jose Paca ( Erfurt)


                         Osman Okkan, Hüseyin Sıtkı ve Hüseyin Yılmaz

Aralarında film yönetmeni, yazar ve uzun seneler Köln WDR Türkçe- Almanca bölüm yöneticiliği yapmış Osman Okkan
 Hamburg Türk Toplumu (TGH) eski Başkanı ve TGD Almanya ikinci başkanlarından 32 yıl uyum konusunda danışmanlık yapmış olan Hüseyin Yılmaz ile 14 yıldan beri Frankfurt Film Festivali Konseyi’nde başkanlık görevini aralıksız sürdüren Hüseyin Sıtkı’nın da bulunduğu,  25 kişinin 10 Temmuz günü ( yarın) verilecek ödül konusunda oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları kaydedildi.

Almanya Liyakat Nişanı




Federal Almanya’nın tek Liyakat Nişanı olan ve kısaca Federal Liyakat Nişanı (Bundesverdienstkreuz) olarak adlandırılan Federal Almanya Liyakat Nişanları, politik, ekonomik, kültürel, manevi ve fahri alanlardaki başarılar için verilmektedir. Federal Liyakat Nişanı verilmesi kararı 7 Eylül 1951 tarihinde o zamanki Cumhurbaşkanı Theodor Heuss tarafından verildi.

Anavatanın yeniden inşası için politik, ekonomik, sosyolojik ve manevi alanlardaki çalışmaların başarısına verilecek olan bu ödül, ödülü alanlar için Federal Almanya Cumhuriyeti’nin barış içerisinde yükselmesine katkıda bulundukları anlamına gelecektir.

Federal Liyakat Nişanı uluslararası normlara göre üç kategoride (Liyakat Nişanı, Büyük Liyakat Nişanı, Büyük Nişan) ve 8 dereceli olarak verilmekteydi. En yüksek basamak olan Özel Dereceli Büyük Nişan, devlet adamlarına verilmek üzere hazırlanmıştı.