"Bizler her yıl çok sayıda kişinin ölümüne neden olan bu ırkçı şiddete karşı harekete geçmeli ve ABD yetkililerine  George Floyd'un öldürülmesinde sorumluluk taşıyan herkesten hesap sorulmasını sağlamak için çağrıda bulunmalıyız." şeklinde devam eden yazılı açıklamada, "hiç kimse, kendisini korumakla görevli kişilerle muhatap olurken hayatından kaygı duymamalı" denildi.

İşte o açıklama:

Bir polis memurunun yedi dakika boyunca duruşunu değiştirmeden, diziyle boynuna bastırdığı sırada George Floyd, 'Lütfen, nefes alamıyorum!' diyordu…
 
George Floyd, silahsızdı. Alışverişe gittiği markette çalışan kişi, onun sahte para vermek istediğini düşündü. Polise ulaşan o telefon, George'un öldürülmesiyle sonuçlandı. Polis hukuka aykırı güç kullanmasaydı, George bugün hayatta olacaktı. 
 
ABD polisinin, özellikle ırksal ve etnik azınlıklara karşı gereksiz, aşırı ve hukuka aykırı güç kullanımı son derece kaygı verici. George'un ölümü, siyah Amerikalılara yönelik ırkçı şiddete dayalı birçok eylemin sonucu.
 
Bizler her yıl çok sayıda kişinin ölümüne neden olan bu ırkçı şiddete karşı harekete geçmeli ve ABD yetkililerine  George Floyd'un öldürülmesinde sorumluluk taşıyan herkesten hesap sorulmasını sağlamak için çağrıda bulunmalıyız. Zira hiç kimse, kendisini korumakla görevli kişilerle muhatap olurken hayatından kaygı duymamalı