Öte yandan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Moskova Temsilciliği tarafından perşembe günü İnterfaks-Turizm haber portalına yapılan açıklamaya göre, 3 Ağustos tarihinde toplu olarak Rus turistlerin zehirlendiği Türkiye’nin Grand Ring Oteli’nde yapılan gıda ürünleri inceleme analiz sonuçlarında enfeksiyon patojeni herhangi bir maddeye rastlanmadı.


Rosturizm internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye’deki otellerde tatil yapan Rus turistlerin zehirlenmesi ile ilgili yeni vakaların tespit edildiği bilgisi verildi.


Açıklamada: ‘Antalya’da bulunan Rusya Başkonsolosluğu’nun bildirdiğine göre, bölgede tatil yapmakta olan Rus turistlerin zehirlenme vakaları devam etmektedir. ‘Akut gastroenterit’ tanısı ile çoğunluğu çocuklarda görülen vakalar ile ilgili bilgi Rusya Başkonsolosluğu’na ulaşmıştır. Bu vakalardan 23 tanesi Alanya’daki Orient Palace Oteli’nde, 24 tanesi ise Belek’te bulunan Jacaranda Oteli’nde görülmüştür’ denildi.


3 Ağustos 2013 itibari ile Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Belek’te bulunan Grand Ring Oteli’nde tatil yapan 69 Rus vatandaşının tıbbi yardım için başvuruda bulunduğunu bildirmişti. Başvuru sahiplerinin tamamına ‘akut gastroenterit’ tanısı konularak tıbbi yardımda bulunulmuştu. 15 turist Kemer ve Antalya’daki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.


Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı sözcüsünün ifadelerine göre, eksper raporlarının hepsi Rosturizm’e gönderildi. Türk makamları durumu takip etmeye devam ediyor.


Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ataşesi Celal Kılıç ise, “Şu an itibariyle Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, otelerdeki yemek kontrolünü gerçekleştiren birim ve Turizm Bakanlığı durumu araştırıyor” ifadelerini kullanmıştı.