6 Ocak 1996'da İstanbul'da takip ettiği bir haber esnasında polisler tarafından gözaltına alınan ve gördüğü işkenceden dolayı yaşamını yitiren Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe anısına düzenlenen 16'ncı Metin Göktepe Ödülleri'nin kazananları belli oldu. Metin Göktepe Ödül Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarışmada Yazılı Haber Ödülü Milliyet gazetesinde "İcralık eden dayanışma" başlığı ile yayımlanan haber ile Arif Balkan'a verildi. 

Görüntülü Haber Ödülü Kanal D muhabiri Özgen Bingöl ile kameraman Arda Sevimli tarafından yapılan "Panzer 20, Dur Gitme" başlıklı habere verildi. Fotoğraf Ödülü ise Faruk Ayyıldız'ın Evrensel gazetesinde yayımlanan "Pencereden Görünen Acı" ve "Kana ve Çamura Bulanmış Kimlik" adlı Roboskî'de çekilmiş fotoğraflarına verildi.

Yerel Gazetecilik Ödülü Rizeli gazeteciler Gençağa Karafazlı ve Fehmi Demir'in "Başbakan'a hemşehrilerinden ONE MİNUTE! NOOLİYİ" başlıklı haberlerine verildi. Ödül Jürisi Milliyet gazetesinde yayımlanan "İmralı Zabıtları" başlıklı haberi yapan Namık Durukan'a Jüri Basın Özgürlüğü Ödülü'nün verilmesini kararlaştırdı. 

Kazananlara ödülleri, Göktepe'nin doğum günü olan 10 Nisan'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Cağaloğlu'ndaki binasında bulunan Burhan Felek Salonu'nda düzenlenecek olan tören ile verilecek.