Alibaba Karakaş- Londra



Geçtiğimiz Pazar günü Hükümete yakın Sunday Telegraph gazetesinde açık bir mektup yayınlayan din adamları, tasarıyı gündeme getiren hükümeti 'Aile hayatının temeline' saldırmakla suçladı. 



İlk kez ülke gündemini meşgul eden bir konuda bu denli açık ve ortak tavır sergiledikleri görülen İmamlar, Kuran'a atıfta bulunarak, evliliklerin kadın ve erkek arasında kutsal bir kontrat olduğunu belirterek, bu durumun yeniden tanımlanamayacağını savundular.

Daha önce bu konuda benzer çıkışlarda bulunan Hristiyan din adamlarını desteklediğini belirten Tooting Camii imamı Süleyman Gani, Katolik ve Anglikan rahiplerin bir süre önce yayınladığı benzer bir mektubun hükümetçe dikkate alınmadığını söyleyerek, " Bu durum harekete geçmemiz gerektiğini gösterdi. “Müslüman toplum, aile yapısına zarar verecek söz konusu girişime karşı sesini yükseltecektir. Bu bizim için çocukların annelerinden alınması kadar önemlidir." dedi. İmam Gani, tasarının yasalaşmasının Başbakan David Cameron'un oylarını düşüreceği uyarısında da bulundu. 



Londra, Birmingham, Manchester, Liverpool, Leicester, Luton, Preston, Blackburn, Burnley, Dewsbury, Newcastle, Bradford, Huddersfield ve Nottingham kentlerinden toplam 505 imamın imza attığı metin Müslüman kökenli politikacıların desteğini de alıyor.