CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın soru önergesini yanıtlayan Ergin, şunları kaydetti:

Kapasite 9, 6 hükümlü barınıyor
“İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun kapasitesi 9’dur. Kurumda, haklarında koşullu salıverilme hükümleri uygulanmayacak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum toplam 6 hükümlü barındırılmaktadır.

Haftada 3 saat sohbet
Kurumda bulunan hükümlüler, pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde 1’er saat olmak üzere 3 saat sohbet toplantısı etkinliği, salı günü 1 saat basketbol ve cuma günü 1 saat voleybol etkinliği olmak üzere hafta içinde toplam 5 saat bir araya getirilmektedir.

39 personel bulunuyor
Kurumda; 1 müdür, 3 müdür yardımcısı ve 34 infaz ve koruma memuru görev yapmakta; Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nce görevlendirilen 1 pratisyen hekim bulunmakta ve bu hekimin talepleri doğrultusunda uzman hekimler adaya götürülmektedir.

Yemek tek mutfaktan çıkıyor
Askeri ve sivil personel ile hükümlüler, İmralı Adası’nda bulunan ve tek mutfaktan çıkan aynı yemeği yemektedir.
Parasını verirse her gazeteyi okur
Kuruma, hakkında yasaklama kararı bulunmayan her türlü gazete gelmektedir. Hükümlüler bedelini ödemek kaydıyla bu yayınlardan faydalanmaktadır. Kurum kütüphanesinde 2 bin 236 kitap ve dergi bulunmaktadır.

Televizyon yasak
Kurum, İdare ve Gözlem Kurulu’nun kararıyla soru önergesinde adı geçen hükümlünün, mevzuattaki ilgili hükümler gereğince televizyon yayınlarını izlemesi yasaklanmıştır. Bu nedenle hükümlünün odasında televizyon bulunmamaktadır.”

MİLLİYET- MERİÇ TAFOLAR