Olay, dün akşam saatlerinde Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ihbar hattını arayan vatandaşlar, S.A. isimli kadının altınlarının gasp edildiğini söyleyerek yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen polis, S.A.'nın evine girip, yüzünü kadın çorabı ile gizleyen bir kişi tarafından el ve ayakları bağlandıktan sonra 13 bin lira değerindeki altınının gasp edildiğini öğrendi. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, gasp olayının ardından kaçan bir kişinin eşkali doğrultusunda şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

ENİŞTE GÖZALTINA ALINDI

Olayı araştıran polis, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, S.A. isimli kadının evinden olaydan kısa süre önce kocası ile ablasının çıktığını belirledi. Ablasının eve yalnız gelmesinden kuşkulanan polis, olayın S.A.'nın ablası M.T. ve eniştesi Metin T., tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde durdu. Çalışmasını sürdüren polis, gece kent merkezinde gasp olayının şüphelisi olarak verilen eşkale uyan bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişinin S.A.'nın ablasının kocası Metin T. olduğu ortaya çıktı.

ALTINLAR EVDEN ÇIKTI

Metin T., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, savcılık kararı ile evinde de arama yapıldı. Yapılan aramada evdeki koltukların altında gasp edilmiş altınlara ulaşıldı. Altına el koyan polis, Metin T.'nin eşi M.T.'yi de gözaltına aldı. Çiftin sorgulanmasına başlanırken, evde ele geçirilen altınlar ise olayı duyunca şaşkına dönen S.A.'ya teslim edildi.

ELEKTRİK BORCU İÇİN GASP YAPMIŞ

İlk sorgusunda suçlamaları reddeden Metin T., evde yapılan aramada altınlara ulaşılmasıyla gasp olayını gerçekleştirdiğini itiraf etti. Borçları bulunduğu için bu yola başvurduğunu ve pişman olduğunu anlatan Metin T., ifadesinde şunları söyledi:

"3 gün önce borçlarımdan dolayı evimin elektriği kesildi. Maddi sıkıntı yaşıyordum. Baldızım S.A.'nın altınları olduğunu biliyordum. Plan yaptım ve eşimi baldızımın evine misafirliğe gönderdim. Eşimi yolladıktan sonra yakın bir yerden evi izledim. Yaklaşık 2 saat sonra eşim ve banacağım evden ayrıldı. Baldızımın evde tek kaldığını anlayınca eve girip altınları gasp ettim. Çok pişmanım."

Metin T. ve eşi M.T., polis sorgularının ardından; 'Gasp' suçundan adliyeye sevk edildi.



(HK/AK)