AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibinin yaptığı ameliyatla, Uşak'ta intihar eden Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledilen Turan Çolak'ın İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Sırımlı Köyü'nde oturan annesi Necibe Çolak ve amcası Süleyman Çolak, dün gece Antalya'ya geldi. Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve başkan yardımcıları Hüseyin Bülbül ve Özcan Kaymak'ın eşliğinde Antalya'ya gelen anne ve amca, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nün Muratpaşa İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki sosyal tesislerine yerleşti.

'PARA YOKTU GELEMEDİM'

8 çocuğundan biri olan Turan'ı görmek için Antalya'ya gelen anne Necibe Çolak, oğlunun gazetelerdeki fotoğraflarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun ameliyat olmasından çok memnun olduğunu ve sağlığına kavuşacağı günü beklediğini söyleyen Necibe Çolak, "Ameliyatına da gelecektim, para yokluğundan gelemedim. Beni getirdiler Allah razı olsun. Turan buraya gelirken 'Ben gidiyorum, yanıma gelin' demiş ağabeylerine, 'Nasıl gelelim, elimizde avcumuzda yok' demişler. Benim de elimde avcumda yok. Getirdiler sağolsunlar. Çok hastayım, tansiyon düşüyor" diye konuştu.

ATEŞİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Oğlunu görebilmek için AÜ Hastanesi'ne gideceğini aktaran Necibe Çolak, Turan'ın 3.5 yaşındayken yüzünün yanmasına neden olan olayı ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sara hastasıydı. Ateşin üzerine düşmüş. Oradan aldım İzmir'e getirdim. 9 ay İzmir'de baktım. Elimde avcumda yoktu uğraşamadım. Hep kendim baktım."

EVLENSİN BİR DÜĞÜN YAPARIZ

Turan Çolak'ın daha önce yüz nakli olacağını bildiklerini anlatan Necibe Çolak, "Ben göremedim ama gazetelerde herkes görmüş. Ben hasta evde yatıyordum. 'Ben Antalya'ya gideceğim' dedi. Gelirimiz yok. İnşallah iyileştiğinde birlikte olacağız" diye konuştu.

Oğlunun evlilik hayallerini yerine getirmek istediklerini de söyleyen Necibe Çolak, "İnşallah evlensin yaparız bir düğün. Kız alacağım desin, istesin yaparım. Yanık haldeyken evlendireyim dedim. 'Hiç uğraşamayacağım' dedi" ifadelerini kullandı.

EVLENECEĞİ KIZA KENDİ KARAR VERSİN

Turan için bir gelin adayı olup olmadığını soran gazetecilere Necibe Çolak, "Oğlan kendi bilir. Benim beğendiğimi oğlan beğenir mi? Şimdi işler öyle. Bir kız ile oğlan anlaşır görüşür diyorlar. Benim bi oğlan vardı. 'Oğlum alma etme' dedim, aldı gitti birini. Şimdi kızla oğlan kendi biliyor" dedi.

BACAĞINDAN YAMA YAPIYORLARDI

Turan Çolak'ın amcası Süleyman Çolak ise "Turan'ın yüzü 3.5 yaşında yanmıştı. Sara hastalığı geçirmişti. İzmir'de çocuk hastanesinde yattı. Ondan sonra Kirazlı'ya bir hakim geldi. Onun yardımıyla İzmir'de özel hastanede tedavi gördü. Bacağından alıp yüzüne yama yapıyorlardı. Ondan sonra Kirazlı'da belediyeye işe girdi. Ondan sonra da yüz davası çıktı. Geçenlerde Antalya'ya gelmiş. Şimdi de bu iş olmuş. Herkesten Allah razı olsun. Yüzü veren aileye de başsağlığı dilerim. Onlara da teşekkür ederim" diye konuştu.

KARDEŞİ KIZ KAÇIRDI BABA GELEMEDİ

Baba 75 yaşındaki Mehmet Çolak'ın ise Turan Çolak'ın kardeşi 24 yaşındaki Erol Turan'ın kız kaçırması nedeniyle oğlunu görmeye gelemediği belirtildi. Necibe Çolak ile amcası Süleyman Çolak, gün içerisinde doktorların izin vermesi durumunda Turan Çolak'ı hastanede görecek.