Olay, dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Yönetimindeki otomobilliyle Uğur Mumcu Caddesi’nden İzzet Molla Sokak’a giriş yapan Belediye Meclisi üyesi Tanju Şapçı, sokak üzerinde bulunan bir börek imalathanesine ait el arabasıyla malzeme indiren 30 yaşındaki Salih Suçin’e yolu açması için klakson çaldı. Salih Suçin'in el kol hareketi yapması üzerine iddiaya göre aracından elinde sopayla inen Şapçı, sopayı  Suçin'in başına vurarak yaraladı. Suçin de hamur açmak için kullanılan merdaneyle Şapçı’nın kafasına vurdu. İki kişi de kanlar içinde kalırken, kavgayı görerek elinde ekmek bıçağı ile börekçiden çıkan Salih Suçin’in amcasının oğlu Özcan Suçin, olayla ilgisi olmayan ve kavgayı ayırmaya çalışan 43 yaşındaki Mesut Doğru’yu karnından bıçakladı.

Araya giren çevredekiler ve gelen polis ekibi kavgayı ayırırken, yaralanan Salih Suçin, Tanju Şapçı ve Mesut Doğru ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı 3 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Tedavilerinin ardından Tanju Şapçı, Salih Suçin ve Özcan Suçin gözaltına alındı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Salih Suçin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Tanju Şapçı ve Özcan Suçin tutuklanarak Keşan Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



ÜY(LK/COŞ)