Olay, Yeşilyurt Mahallesi 70007 Sokak'ta 17 Temmuz 2010'da meydana geldi. İddiaya göre, 29 yaşındaki Murat Çakmak ile Abdullah Dedekeloğlu arasında yol verme konusunda kavga çıktı. Murat Çakmak'ın ağabeyi 34 yaşındaki Mustafa Çakmak ile Abdullah Dedekeloğlu'nun arkadaşı Cahit Delikoca'nın da karıştığı kavgada 'Hayalet silah' olarak bilinen 'Glock' marka tabanca kullanıldı. 3'er kurşunla vurulan Çakmak kardeşler ölürken, Abdullah Dedekeloğlu ile Cahit Delikoca, olaydan sonra yakalanıp tutuklandı. 

Sanıklardan Cahit Delikoca hakkında 'Kasten 2 kişiyi öldürme', Abdullah Dedekeloğlu hakkında ise 'Kasten 2 kişiyi öldürme suçuna azmettirme ve iştirak' suçundan ağırlaştırılmış 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Abdullah Dedekeloğlu, olayın yol verme yüzünden çıktığını belirtip şunları söyledi:

"Ben silahımı çıkartınca insanlar elimi arkadan bağlayacak şekilde tuttu. O esnada birisi elimi kıvırarak silahı zorla elimden aldı. Sonradan silahı Cahit'in aldığını anladım. Çünkü havaya ateş etti. Cahit silahı kafasına dayadı. 'Sakin olun, aynı mahallenin insanısınız' diye konuştu. Mustafa'nın da üzerinden silah çıkardığını gördüm."

Olay yerine gittiğinde arkadaşının dayak yediğini gördüğünü belirten Cahit Delikoca ise savunmasında şunları anlattı:

"Abdullah'ın elini arkadan bağlar şekilde tutmuşlardı. Elinde de silah vardı. Ben Abdullah'ın elindeki silahı aldım. Önce aralamak maksadıyla havaya ateş ettim. Ancak, silahla üzerime doğru geliyorlardı. Onlara, 'Kendimi vururum' diyerek silahı başıma doğrulttum. Yapmamalarını söyledim. Sonra korkup paniğe kapılarak rastgele ateş ettim."

Eşi Mustafa'nın vurulma anını gördüğünü belirten Süheyla Çakmak ise tanık olduğu  anları mahkemede anlatırken, gözyaşlarına boğuldu. Süheyla Çakmak, "Abdullah 'Temizleyin hepsini' dedi. Kalabalık dağılmaya başladı. Eşim koşmaya başladı. Arkasını dönüp baktı. Tekrar koşmaya başladı. Bir adım attı. Köşeye baktığında donup kaldı. Sanıyorum orası kayınbiraderimin bulunduğu yermiş. Cahit, tekrar sağına soluna baktı. Havaya ateş açtı. Sonra şimi görünce dönüp ona iki defa ateş etti. Sonra eşim döndü. Eşimin üzerinde beyaz tişört vardı. Sağ omzunda kan vardı. 2 adım attı, sonra düştü. Eşim kucağımda can verdi. Ben pencereden bakarken ateş edene 'yapma ağabey ne olur' diye yalvardım. Beni dinlemedi" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, sanık Cahit Delikoca'yı, 2 kardeşi öldürme suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, sonra da duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak 25'er yıldan 50 yıla hapis cezasına çevirdi.

Sanık Abdullah Dedekeloğlu ise kardeşlerden Mustafa'yı öldürmekten dolayı iyi hal indirimiyle 25 yıl, Murat'ı öldürmekten de tahrik ve iyi hal indirimiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



MKA(OA/BT)