Olay, 10 Eylül'de merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Serinevler Mahallesi'nde meydana geldi. 64 yaşındaki Yusuf Öztürk ile eşi 62 yaşındaki Güllü Öztürk, yürüyerek evlerine giderken, yeğenleri Hacı Mahmut Köse ile kardeşi Adem Köse 27 UD 549 plakalı otomobille yanlarına geldi. Sokakta bir süre konuşan Hacı Mahmut Köse ve Adem Köse ile dayıları Yusuf Öztürk tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, Köse kardeşler otomobildeki av tüfeğini alarak Yusuf ve Güllü Öztürk'e ateş açtı. Hacı Mahmut Köse ve Adem Köse otomobili bırakıp yaya olarak kaçarken, Güllü Öztürk olay yerinde yaşamını yitirdi. Yusuf Öztürk ise hastanede tedavi altına alındı.

'NAMUS CİNAYETİ BASKISI YAPIYORDU'

Miras meselesi nedeniyle işlendiği ileri sürülen cinayeti soruşturan polisler, Hacı Mahmut Köse ve Adem Köse'yi dün yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler ilk ifadelerinde, olayın sanıldığı gibi miras yüzünden çıkmadığını öne sürerek kendilerini şöyle savundu:

"Ağabeyimiz E.K. bir süre önce yengemiz S.K.'yi biriyle ilişkisi olduğunu öğrendikten sonra boşadı. Dayımız Yusuf Öztürk de, kendisinin de yeğeni olan S.K.'yi kastederek 'Daha namusunuzu bile temizlemediniz' deyip bize sürekli baskı yapıyordu. Olay günü yine bu konuda bizimle tartıştı. Dayanamayıp ateş ettik."

Tüfeği birlikte ateşlediklerini iddia eden şüpheliler adliyeye sevk edildi.



ZG(OA/COŞ)