Erzurum’dan 3 gün önce otomobiliyle Kars’a giden Cemil Güler, asfalt üzerindeki yavru ayıyı son anda fark ederek durdu ve otomobiline aldı. Evine götürdüğü yavru ayıyı sütle besleyen Güler, ertesi gün Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Yaralı olduğu belirlenen ayı, nra Kafkas Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi edildi.

ÖNCE KAMEREMANIN ÜZERİNE ATLADI

Tedavinin tamamlanması üzerine vatandaş Cemil Güler ile birlikte Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Uzlu yavru ayıyı kafese yerleştirerek Sarıkamış'a gitti. Yavru ayı bulunduğu yere getirilince hırçınlaşmaya başladı. İçinde bulunduğu kafesten çıkarılan yavru, önce kendisini görüntülemekte olan gazetecinin üzerine atladı. Yavru ayı daha sonra koşarak ormanın derinliklerinde kayboldu.

'BEBEK GİBİ KUCAĞIMDA UYUDU'

Yavru ayıyı karayolu üzerinde bulan Cemil Güler "Gece Erzurum’dan Kars’a geliyordum. yavru ayıyı yol ortasında gördüm. Otomobilime aldım ve Kars’a gelinceye kadar bir bebek gibi kucağımda uyudu. Şimdi de yavru ayıyı bulduğum yere getirdik ve annesine gitmesi için bıraktık" diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Uzlu da, Kars ve çevresinde doğal hayata karşı ilginin yaygınlaşmasından mutluluk duyduğunu bildirdi. Doç. Dr. Uzlu, "Sağlık problemi yok. dört günden beri annesinden ayrı kalmanın travması var. Buraya gelinceye kadar uysal bir çocuk gibiydi. Ama yaşadığı yere gelince tepkileri değişti ve hırçınlaştı. Bildiği çevre olduğu için bir an önce doğaya kavuşmak istedi" dedi.

MÜKEMMEL ÜÇLÜ KURUMUZ

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Kuzey Doğa Derneği ile mükemmel bir işbirliği içerisinde çalıştıklarını  vurgulayan Doç Dr. Uzlu, "Kars ve çevresinde halkımız bu üçlüyü çok iyi tanıyor. Doğada buldukları yaralı ve korunmaya muhtaç her türlü hayvanı bize getiriyorlar. Bizler de  bu hayvanların tedailerini yaptıktan sonra doğal hayatlarına geri salıyoruz" diye konuştu.



BA(KS/COŞ)