Belediye Encümen Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Koçal, Yalova’da yabancı dille yazılmış tabelalara karşı yaptırım getirileceğini ve konunun kasım ayındaki meclis toplantısında görüşüleceğini belirtti. Yabancı dille yazılmış tabelalara karşı yönetmelik hazırlayacaklarını kaydeden Koçal, "Dilimiz önemli. Bunu uygulamak istiyoruz. Markalar bu yaptırımda istisna olacaklar tabi. Marka zaten bir prosedüre tabidir. Ulusal ve uluslararası tescilli bir markayı engelleme şansımız da zaten yok. Bunun dışında kalan yabancı dille yazılmış tabelaları engellemeyi düşünüyoruz" dedi.

Başkan Koçal getirilecek yönetmeliklerin sadece Türkçe’ye sahip çıkmak adına değil tabelaların boyutlarına yönelik de yaptırımlar içereceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık isteyen istediği büyüklükte de tabela asamayacak. Bu ölçüde kentsel estetiği bozmayacak ebatta olacak. Reklam ve dükkân tabelalarıyla ilgili yönetmelik çıkartılacak. Tabelaların ölçüsü, nitelikleri belirlenmiş olacak. Bir de isimler yabancı dille olmayacak. Ulusal ve uluslararası markaların haricindeki tüm işyerlerinin isimleri Türkçe olacak."

ÖÇ(FK/COŞ)