Olay, Banaz İlçesi'ne bağlı Ayrancı Köyü'nde dün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Köy Muhtarı Hüseyin Bıyıklı'ya (62) ait iki katlı ev bilinmeyen bir nedenle çöktü. Son anda eşi Havva Bıyıklı ile canlarını kurtaran Muhtar Hüseyin Bıyıklı, "Evde otururken, önce hafif bir sarsıntı hissettik. Ben çatıda biriken karların yere indiğini zannettim. Ama sarsıntı etkisini artırınca dışarıya çıkıp el feneriyle çevreyi kontrol ettim. Evin arka kısmının göçtüğünü fark edince hemen eve dönüp eşimi de dışarıya çıkardım. O bu sırada sırada oturduğumuz oda da göçtü. Göçük altında kalan ahırdaki biri doğumu yakın iki inek ve bir danayı kurtarmak istedik. Ancak sadece bir ineği kurtarabildik. Aynı anda Banaz Kaymakamlığı'na, jandarmaya ve sağlık ekiplerine haber verdik. Bir süre sonra yaralı veya insan kaybı olmamasından dolayı ambulansa gerek olmadığı konusunda yetkilileri bilgilendirdik. Aradan saatler geçmesine rağmen ne kaymakamlıktan ne jandarma komutanlığından gelen olmadı" dedi.

JANDARMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Uşak Merkez ve Banaz İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki yetkilileri tekrar tekrar aradığını ifade eden Bıyıklı, "Evimin göçtüğünü, hayvanların telef olduğunu bildirmek için jandarmayı defalarca aramama rağmen yine gelen olmadı. Olaydan bir gün sonra jandarma ekibi geldi. Yollarımız kapalı değil ki 'size ulaşamadık' desinler. Bu tip olaylarda illaki bir kişinin ölmesi mi gerekiyor?" diye konuştu.

Köy sakinleri de, yaşanan bu durumdan rahatsız olduklarını belirtip, "Göçen ev devletin temsilcisi olan köy muhtarına ait. Hüseyin Bıyıklı yetkililerden, köy muhtarı olduğunu söyleyerek yardım istedi. Ancak yine de saatler sonra gelen jandarma ekiplerinden başka gelen giden yok. Sade bir vatandaş olarak bizlerin başına böyle bir olay gelmiş olsa demek ki onlar da gelmeyecek" diyerek tepki gösterdi. Bu arada Muhtar Bıyıklı ve eşi köyde bulunan yakınlarının evine yerleşti.



YK (RT)